Jahodovo-rebarborová zmrzlina

Dezerty

Konečně je léto. Přesně to období na které každý rok nedočkavě čekám už od ledna. Nevím jak Vám, ale mně se většinou v horkých dnech moc jíst nechce, a tak to dopadne, že se většinou najím až večer. Tudíž, pokud chci jíst, tak mám chuť jenom na zmrzlinu.

Tato jahodovo-rebarborová zmrzlina nebo spíš dřeň je naprosto úžasná, osvěžující, jemně kyselkavá a to mi moc chutná. Pokud si ji ještě zalijete javorovým sirupem, budou se Vám dělat boule za ušima, to mi věřte.

Zmrzlina/dřeň je bezlepková, bez laktózy, paleo a veganská a samozřejmě je také velmi zdravá. Proč nezkusit i další recepty na domácí zmrzliny?

Na jednu střední misku (4-5 porcí) budete potřebovat:

  • 250 g jahod
  • 1 kus rebarbory
  • 400 g kokosového mléka
  • 2 – 3 polévkové lžíce javorového sirupu

Postup:

1. Jahody omyjte, očistěte, zbavte stopky a nakrájejte je na menší kousky, které vhoďte do vyšší úzké nádoby (nejlépe od tyčového mixéru).

2. Rebarboru také omyjte a očistěte, nakrájejte ji na menší kostky a také ji dejte do nádoby od tyčového mixéru.

3. Jahody a rebarboru zalijte kokosovým mlékem a přidejte javorový sirup.

4. Vše důkladně pomocí tyčového mixéru rozmixujte.

5. Rozmixovanou směs přelijte do nerezové misky a dejte do mrazáku na 5 hodin zmrznout.

6. Před podáváním 20 – 30 minut předem misku z mrazáku vyndejte a nechte zmrzlinu povolit.

7. Poté zmrzlinu přendejte do mističek a zalijte ji ještě javorovým sirupem.

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang