Kokosový pangasius se sladkokyselou omáčkou – Recept

Hlavní jídlaMarinádyMinutkyOmáčky a dipyRybySumec

Ingredience

  • 800 g filetů z pangasia
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 1 lžíce vinného octa
  • kokosová moučka
  • hladká mouka
  • 200 ml vody
  • strouhanka
  • 2 vejce
  • rozinky
  • mléko
  • pepř
  • olej
  • sůl

Na omáčku 3 lžíce strouhaného perníku na vaření, 2 lžíce švestkových povidel, vývar ze závitků, 1 lžíce medu.

Postup

Vyšší filety naplocho prořízneme, abychom dostali tenčí plátky, které osolíme, opepříme a posypeme kokosovou moučkou… a rozinkami. Svineme je do roládek, převážeme je nití (pro názornost jsem použil černou, ale pozor, ta pouští barvu!) a pošírujeme je 5 minut ve vodě smíchané s cukrem a octem zahřáté pod bod varu.

Poté je vyjmeme a necháme vystydnout. Vychladlé rolky zbavíme nití a obalíme je v mouce, vejcích rozšlehaných s trochou mléka, ve strouhance a na oleji je zvolna dorůžova osmažíme.

Omáčku připravíme tak, že vývar z rolek uvedeme do varu a vmícháme do něj povidla, med, zahustíme perníkem a povaříme za stálého míchání 10 minut. Omáčkou přelijeme závitky a podáváme s hranolky nebo rýží.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang