Kuřecí popcorn je pokrm z kousků smaženého kuřecího masa, které si oblíbí zaručeně každá rodina. Podávejte smažené kuřecí kousky např. s bramborovou kaší a zelenými fazolkami.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Doba vaření: 15 minut
  • Celkem: 35 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 3 šálky mouky
  • 2 lžičky česnekového prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 2 vejce
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • olej na smažení
  • 3 kuřecí prsa bez kůže a bez kostí, nakrájená na kostky o velikosti sousta

Postup

  1. V míse smícháme mouku, česnekový prášek, sůl a černý pepř.
  2. V samostatné misce rozšleháme vejce a citrónovou šťávu.
  3. Ve velkém hrnci na středním ohni rozehřejeme olej na smažení.
  4. Kousky kuřete obalíme ve směsi mouky. Přebytečnou směs oklepeme. Ponoříme je do rozšlehaného vejce. Kousky zvedneme, aby přebytečná vaječná směs okapala zpět do mísy. Znovu je ponoříme do moučné směsi, aby se obalily.
  5. Opatrně vkládáme kousky kuřete do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova 7-8 minut. Kuřecí kousky přendáme na papírovou utěrkou vyložený talíř, aby se osušily.
  6. Postup opakujeme se všemi zbývajícími kousky kuřete.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang