pexels-melanie-dompierre-1707917

Tento snadný recept na lilek s parmezánem obsahuje vrstvy křupavých, obalených plátků lilku, které se místo smažení pečou. Kombinace křupavé strouhanky, rajčatové omáčky, mozzarelly a parmezánu vás zaručeně potěší.

Ingredience

  • 3 velké lilky, oloupané a nakrájené na tenké plátky
  • 2 velká vejce, rozšlehaná
  • 4 šálky italské ochucené strouhanky
  • 6 šálků špagetové omáčky
  • 450 g sýru mozzarella, rozdrobeného
  • ½ šálku strouhaného parmezánu
  • ½ lžičky sušené bazalky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Plátky lilku namočte do rozšlehaného vejce a poté do strouhanky, aby se obalily. Položte je v jedné vrstvě na plech.
  3. Pečte v předehřáté troubě 5 minut. Obraťte a pečte dalších 5 minut.
  4. Rozetřete omáčku na špagety tak, aby pokryla dno zapékací misky o rozměrech 23×33 cm. Do omáčky položte vrstvu plátků lilku. Posypte sýry mozzarella a parmezán.
  5. Vrstvy opakujte se zbývající omáčkou, lilkem a sýrem a zakončete vrstvou sýra. Povrch posypte bazalkou.
  6. Pečte v předehřáté troubě dozlatova, asi 35 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang