Recept na lososa na cedrovém prkně

Grilované rybyHlavní jídlaLososRyby
losos-na-cedrovem-prkne

Tohoto lososa na cedrovém prkně si opravdu zamilujete. Výborný je s rýží inspirovanou asijskou kuchyní a pečeným chřestem.

Ingredience

  • 3 neošetřená cedrová prkna (30 cm)
  • ⅓ šálku sójové omáčky
  • ⅓ šálku rostlinného oleje
  • 1 ½ lžíce rýžového octa
  • 1 lžička sezamového oleje
  • ¼ šálku nasekané zelené cibulky
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička mletého česneku
  • 2 filety (900 g) z lososa, bez kůže

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Cedrová prkna namočte alespoň na 1 hodinu do teplé vody.
  2. Pokud máte čas, namočte je déle.
  3. V mělké misce smíchejte sójovou omáčku, rostlinný olej, rýžový ocet, sezamový olej, zelenou cibuli, zázvor a česnek.
  4. Filety z lososa vložte do sójové směsi a otočte, aby se obalily.
  5. Přikryjte a nechte marinovat nejméně 15 minut nebo až 1 hodinu v chladu.
  6. Předehřejte venkovní gril na střední teplotu.
  7. Na grilovací rošt položte prkna.
  8. Prkna zahřívejte, dokud se z nich nezačne kouřit a trochu praskat.
  9. Vyjměte lososa z marinády a položte ho na prkna.
  10. Marinádu vylijte.
  11. Zavřete kryt grilu.
  12. Grilujte lososa, dokud se snadno neodlupuje vidličkou, přibližně 20 minut.
  13. Losos se bude dále připravovat i po sundání z grilu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang