
Doba přípravy: 2 hodiny
Počet porcí: 24
Ingredience
- 1 šálek změklého másla
- 1 šálek bílého cukru
- 1 šálek hnědého cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 šálky hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička soli
- 1 a ½ lžičky mleté skořice
- 3 šálky ovesných vloček
Postup
Krok 1
Ve středně velké míse smíchejte máslo, bílý a hnědý cukr. Zašlehejte vejce, po jednom, a poté vmíchejte vanilku. Smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl a skořici, vmíchejte je do krémové směsi. Vmíchejte ovesné vločky. Přikryjte a těsto nechte alespoň hodinu na chladném místě.
Krok 2
Předehřejte troubu na 190 °C. Plech vymažte nebo vyložte pečicím papírrem. Z těsta vyválejte kuličky o velikosti vlašského ořechu a položte je na plechy 2 palce od sebe. Každou sušenku zploštěte velkou vidličkou namočenou v cukru.
Krok 3
Pečte 8 až 10 minut v předehřáté troubě. Nechte sušenky 5 minut vychladnout na plechu a poté je přeneste na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly.
Nutriční hodnoty
Na jednu porci: 218 kalorií; bílkoviny 3 g; sacharidy 32,3 g; tuky 8,8 g; cholesterol 35,8 mg; sodík 213,1 mg.