Naked burger, avokádový dip, sýrový chips, salát

Hlavní jídla

Ingredience na 4 burgery:

  • 500 g hovězího vyzrálého mletého masa
  • 1 malá cibule, nasekaná najemno
  • 1 lžička dijónské hořčice bez cukru
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 4 vrchovaté lžíce ghí, změklého

Dále:

  • 1 1/2 avokáda, sůl, pepř, limeta, koriandr
  • 50 g pecorina
  • pár lžic domácího cibulového chutney – nutno připravit předem

img_0608-8304889

Jak na to?

Výroba domácího burgeru je prostá. Maso si osušte kuchyňským papírem a přendejte ho do mísy. Vsypte k masu nasekanou cibuli, hořčici, petrželku, sůl, pepř, papriku a změklé ghí a svižně propracujte rukama do hladké směsi.

Vytvarujte si 4 velké hamburgery o výšce cca 3-4 cm, které si vložte na tác a zakryjte potravinovou fólií a dejte je ztuhnout do lednice. Před tím, než je budete dávat na gril (případně pánev), tak je potřete lehce olivovým olejem a opékejte z každé strany zhruba 4 minuty.

Nechte je poté před podáváním takové 3 minutky odpočinout. Mezitím, co bude maso v lednici tuhnout, si připravte avokádový dip. Rozmačkejte vidličkou jedno a půl avokáda, vymačkejte do něho šťávu z půl limety a přimíchejte sůl, pepř dle chuti.

Přidejte také nasekaný koriandr. Na pecorinové chipsy si nastrouhejte nahrubo 50 g pecorina. Troubu předehřejte na 180 °C. Na plech vyloženým pečícím papírem začněte tvořit lžící/rukama kolečka ze sýru o stejném poloměru, jako máte připravené maso.

img_0607-9836658

Dbejte na to, aby byla sýrová vrstva všude stejně vysoká. Pečte přibližně 8-10 minut dokud lehce nezezlátnou. Nechte vystydnout na pečícím papíru do servírování.

Servírování: Na salát nandejte avokádový dip, na něj položte maso, na to navrstvěte cibulové chutney a dovršte pecorinovým chipsem. Dozdobte případně další zeleninou.

Redakce Receptik.cz

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang