Pangasius nákyp se špenátem – Recept

Hlavní jídlaMinutkyRybySumec

Ingredience

  • 1 kg mražených rybích filetů z pangasia
  • mražený špenát
  • 3 vejce
  • trochu mléka 0,3 – 0,4 l
  • trochu hladké mouky – 2 nebo 3 polévkové lžíce
  • máslo
  • sůl
  • česnek
  • koření na mořské ryby

Postup

Pekáč vymažeme máslem, poklademe omyté, osolené a okořeněné ryby, navrch nasypeme špenát, také osolený. Dělám z listového, tak nevím, jak to bude vypadat s tím rozemletým. Přikryji alobalem a dám do trouby cca půl hodiny péct, pak sliju vodu, kterou pustí špenát, dám ještě chvíli /tak 10 minut/ péct odkryté.

Mezitím ve větší skleničce rozkvrdlám vajíčka, přidám prolisovaný česnek, zaleju mlékem. Tuto směs zahustím trochou hladké mouky a naleju na ryby. Peču tak dlouho, dokud se zálivka nesrazí a nevytvoří se kolem pekáče hnědá kůrka. Je to výborné, rychlé. Nezmaže se moc nádobí.

A pokud špenát zbyde, tak další dobrý špenátový recept je tato špenátová polévka.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang