peruanske-rybi-ceviche

Tento lahodný recept na peruánské rybí ceviche je hotový za pouhých 25 minut a z níže uvedených ingrediencí můžete obsloužit až 4 osoby.

Ingredience

  • 625 g rybích filetů (okoun, mořský jazyk nebo platýs), nakrájených na 2 cm velké kostky
  • 2 litry převařené a vychlazené vody
  • 1 červená cibule, podélně rozříznutá na polovinu a nakrájená na tenké plátky
  • 1 aji amarillo, odstraněná žebra a semínka, nakrájená na kostičky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř
  • 60 ml čerstvé limetkové šťávy
  • 60 ml čerstvé citronové šťávy
  • 2 lžičky jemně nasekaných listů koriandru
  • 2 kukuřičné klasy rozkrojené na polovinu
  • 1 sladká brambora nakrájená na plátky silné 1 cm
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 hlávka máslového salátu
  • japonské mořské řasy na ozdobu (nepovinné)

Postup

  1. Gril předem vymažte a rozehřejte na středně vysokou teplotu.
  2. Rybu vložte do mísy, přidejte 3 šálky vychlazené vody a rybu jemně opláchněte. Vodu slijte.
  3. Do zbývající vychlazené vody přidejte cibuli a nechte ji nasáknout.
  4. Mezitím vložte do hmoždíře a tloučku aji, česnek a špetku soli. Rozdrťte je na pastu.
  5. Smíchejte rybu, limetkovou a citronovou šťávu, pastu aji a česnek, sůl, pepř a koriandr. Nechte 10 minut marinovat.
  6. Plátky kukuřice a sladkých brambor potřete olejem a položte na gril. Vařte asi 10 minut.
  7. Když je rybí ceviche připraveno k podávání, rozdělte ho do 4 salátových šálků a doplňte plátky cibule.
  8. Podávejte s grilovanou kukuřicí a plátky sladkých brambor a podle potřeby ozdobte japonskými mořskými řasami.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang