Polentový knedlík

Hlavní jídlaKnedlíkyPřílohy

Suroviny na šest plátků:

  • 1 hrnek vody (250 ml)
  • cca 1/3 hrnku kukuřičné instantní polenty
  • cca 1/3 hrnku uvařené quinoy (nejlépe červené nebo černé)
  • máslo
  • sůl
  • petrželka
  • pažitka

Příprava:

  • Vodu se špetkou soli přivedeme k varu a za stálého míchání do ní metlou vmícháme postupně polentu.
  • Vznikne hustá, ale pořád ještě tekutá konzistence.
  • Vaříme 3 minuty za stálého míchání – pozor – polenta bublá a prská ven z hrnce!
  • Na poslední minutu přidáme uvařenou quinou, kousek másla a zelené natě.
  • Kaši nalijeme do hrnku s rovnými stěnami, vymazaného máslem a necháme ztuhnout (tj. vychladit).
  • Pomocí příborového nože potom objedeme okraje hmoty v hrnku a knedlík trochu odtlačíme od stěny, aby šel snadno vyndat.
  • Před podáváním ohřejeme na páře.

TIP: Pokud vás tlačí čas, můžete si připravit rychlý knedlík v mikrovlnce.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang