Ingredience:
- 1/2 kg kuřecích prsíček
 - 2 sáčky rýže
 - mrkev
 - pér
 - kukuřice
 - hrášek
 - paprika
 - kari koření
 - grilovací koření
 - sůl
 - pepř
 - sladká paprika
 - troška oleje
 - cibulka
 - 5 vajec
 
Postup:
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky. Na pánvi na trošce oleje zpěníme cibulku a přidáme nakrájená prsíčka.
Přidáme sůl, pepř, grilovací, kari, papriku. Zprudka opečeme.
Poté k masu přidáme zeleninu-kukuřici, hrášek, mrkev, pórek, papriku, a necháme podusit.
Mezitím uvaříme rýži. Do vroucí vody přisypeme k soli také trošku kari koření.
Když je maso dost měkké, odstavíme ho, aby zelenina příliš nezměkla.
Počkáme, až maso i rýže trochu vystydne a zamícháme dohromady.
Nakonec umícháme 5 vajíček (nesmí být ani trošku syrové) a přimícháme k rizotu.
TIP: Co třeba vyzkoušet také jiný typ rizota – například srbské rizoto z vepřového masa které se stalo nedílnou součástí české kuchyně.