
Ingredience:
- 500g nakrájeného vařeného nebo pečeného vepřového masa
- 500ml vepřového vývaru
- 2 žemle
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- lžička majoránky
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- sůl
- pepř
- mletý zázvor
Postup:
Žemle nakrájíme na kostky, zalijeme trochou vývaru a necháme nasáknout.
Cibuli nakrájíme na malé kostičky a zpěníme na sádle dorůžova.
Po vychladnutí smícháme cibuli s vypečeným tukem, masem, žemlemi a vše po částech rozmixujeme dohladka.
Směs ochutíme solí, pepřem a mletým zázvorem, prolisovaným česnekem.
Zapékací mísu vytřeme sádlem, rozetřeme do ní masovou směs a zapékáme v troubě na 180°C asi 20 minut.
Podáváme teplé, s bramborami nebo čerstvým chlebem.