Ingredience:

  • 500g nakrájeného vařeného nebo pečeného vepřového masa
  • 500ml vepřového vývaru
  • 2 žemle
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • lžička majoránky
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • sůl
  • pepř
  • mletý zázvor

Postup:

Žemle nakrájíme na kostky, zalijeme trochou vývaru a necháme nasáknout.

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a zpěníme na sádle dorůžova.

Po vychladnutí smícháme cibuli s vypečeným tukem, masem, žemlemi a vše po částech rozmixujeme dohladka.

Směs ochutíme solí, pepřem a mletým zázvorem, prolisovaným česnekem.

Zapékací mísu vytřeme sádlem, rozetřeme do ní masovou směs a zapékáme v troubě na 180°C asi 20 minut.

Podáváme teplé, s bramborami nebo čerstvým chlebem.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang