Rychlý a jednoduchý recept na chřest

PřílohyVegetariánskéZeleninová jídlaZeleninové přílohy
chrest

Rychlý a snadný recept na chřest. Uvařte ho a poté jej obalte olivovým olejem, parmazánem a citronovou kůrou.

Ingredience

  • 1 svazek chřestu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • 1 lžička citronové kůry
  • sůl a mletý černý pepř

Postup

  1. Přiveďte k varu vodu na blanšírování.
  2. Zatímco se voda ohřívá, připravte chřest. Důkladně ho opláchněte a odlomte tvrdou bílou spodní část. Chřest nakrájejte mírně šikmo na menší kousky.
  3. Vložte chřest do vroucí vody, snižte teplotu a vařte 2 minuty na mírném plameni. Horkou vodu slijte.
  4. Ještě horký chřest promíchejte s olivovým olejem, parmezánem a citronovou kůrou. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte teplý nebo při pokojové teplotě.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang