Recept – pečené vepřové koleno na pivu

Hlavní jídlaMarinádyMasoVepřové maso

Ingredience:

  • 1 vepřové koleno
  • sůl
  • pepř
  • 1 červená cibule
  • 1 svazek petrželky
  • 200 ml masového vývaru
  • 150 ml černého piva

Postup:

Očištěné maso na kůži několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a přidáme do pekáče na nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou petrželku.

Vepřové koleno ještě potřeme pivem a pečeme do křupava.

Přibližně v polovině pečení maso znovu potřeme pivem a podlijeme zbytkem piva.

Pečené vepřové koleno podáváme polité scezenou, ochucenou a ohřátou omáčkou.

A jako bonus ještě recept na vepřovou pečeni připravenou v troubě.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang