Recept na dokonalou rýži na divoko

PřílohyRýže
ryze-na-divoko

Rýže na divoko je výživná, chutná příloha. Zaujala vás, ale nevíte si rady s její přípravou? Máme pro vás snadný recept.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience

  • 1 šálek divoké rýže
  • 6 šálků vody
  • sůl (dle chuti)
  • 1 až 2 lžičky extra panenského olivového oleje
  • 1 prolisovaný stroužek česneku (dle chuti)
  • 1 tenký plátek cibule

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hrnec vody, na 1 hrnek rýže použijte nejméně 6 šálků vody.
  2. Rýži důkladně propláchněte v cedníku s jemnými oky pod tekoucí vodou.
  3. Přidejte propláchnutou rýži a pokračujte ve vaření, přičemž podle potřeby snižujte teplotu, abyste udrželi aktivní var, po dobu 40 až 55 minut.
  4. Rýže je hotová, když je příjemně měkká, ale stále klade lehký odpor na skus. Pokud uvidíte, že se zrnka ve středovém švu trhají, je rýže pravděpodobně hotová.
  5. Rýži slijte a vraťte ji zpět do hrnce (mimo ohřev). Vmíchejte zbylé ingredience, které chcete přidat.
  6. Pokud máte čas, položte přes hrnec utěrku, přikryjte rýži a nechte ji 10 minut odpočívat (tím se vstřebá přebytečná vlhkost).

Kategorie:

Přílohy | Rýže
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang