angele-kamp-mqix_rr3d5q-unsplash

Slané koláče jsou vynikající pochoutkou pro všechny možné příležitost. Dnes si představíme jednoduchý recept na slaný koláč s kuřecím masem a zeleninou, na kterém si určitě pochutnáte.

Příprava

  • Příprava: 40 minut
  • Pečení: 35 minut
  • Celkem: 1 hodina 15 minut

Ingredience

  • Nakrájené brambory (2 hrnky)
  • Nakrájená mrkev (1 3/4 hrnku)
  • Máslo (1 hrnek)
  • Nakrájená cibulka (2/3 hrnku)
  • Hladká mouka (1 hrnek)
  • Sůl
  • Tymián (1 lžička)
  • Pepř (3/4 lžičky)
  • Kuřecí vývar (3 hrnky)
  • Mléko (1 a 1/2 hrnku)
  • Vařené kuřecí maso (3 hrnky)
  • Mražený hrášek (1 hrnek)
  • Mražená kukuřice (1 hrnek)
  • Hotové těsto na koláč (4 pláty)

Příprava

Předehřejte troubu na 250° C. Do hrnce vložte brambory a mrkev a zalijte vodou. Přiveďte k varu, stáhněte plamen, a přikryté vařte 8 – 10 minut. Ve větším rendlíku rozpusťte máslo. Přidejte cibulku, vařte do změknutí a přisypte koření. Opatrně přimíchejte mouku a mléko, a za stálého míchání vařte 2 minuty. Nakonec přidejte kuřecí maso, hrášek, kukuřici a směs brambor a mrkve. Odstraňte z plotny a do dvou kulatých forem rozložte hotové těsto na koláč. Přidejte směs z hrnce, obě formy přikryjte zbývajícími dvěma pláty koláčového těsta, a pečte 35 – 40 minut dozlatova. Před krájením nechte 15 minut odpočívat.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang