Špízy nastudeno – recept na nejlepší studené špízy

Hlavní jídlaObložené mísyPečivoŠpízyStudená kuchyněStudené předkrmyUzeniny

Líné špízky. Někdy přijde chvíle, kdy se vám opravdu nechce znovu rozpalovat gril (a poté čekat, než zchladne a čistit ho). Zároveň si ale chcete v podvečer vychutnat skleničku chlazeného růžového s něčím delikátním. A to je přesně čas na tyhle líné špízky.

Provětrejte zásoby v lednici a vše, co šlo kolem Itálie, napíchejte s citem pro barvy na dřevěné špízové jehly. Seznam níže berte jako doporučený, experimentujte!

line_spizy_s_ciabattou_natural-1024x710-8285031

Budete potřebovat:

  • pár kuliček třešňové mozzarelly
  • pár kuliček malých rajčátek
  • hrst oliv
  • směs italských uzenin
  • pár lístků čerstvé bazalky
  • balzamikový ocet
  • olivový olej
  • ciabattu natural

Napíchejte na dřevěné špízky vše, co máte rádi vy a vaši hosté. Zakápněte balzamikovým octem, dobrým olejem, nalijte víno a pozorujte západ slunce. Takhle si představuju léto. A když přidáte stylově ciabattu, hladový nebude nikdo.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang