
Dá se jíst zatepla, ale ještě chutnější je studená. A stejně jako okurkový salát – je to ideální parťák ke grilování.
Ingredience:
- 1 středně velký květák
- 4 lžíce ghí
- šťáva z 1 limety
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- kopr
- máta
- bazalka
Postup:
Květák si omyjte a kartáčem na zeleninu očistěte. Odkrájejte růžičky a pečlivě je osušte. Vložte do mixéru a krátce mixujte, dokud vám nevznikne „rýže“.
Na pánvi si rozehřejte 2 lžíce ghí, přisypte „rýži“, sůl a pepř a restujte za občasného míchání zhruba 25 minut, během této doby přidejte postupně i zbylé 2 lžíce. Restujte, dokud „rýže“ nezíská zlatavou barvu. Mezitím si pokrájejte nadrobno čerstvé bylinky.
Množství dle vaší chuti. Jakmile bude květáková rýže hotová, přendejte ji do mísy, zakápněte šťávou z limety a spolu s bylinkami promíchejte. Podávat „rýži“ můžete teplou i studenou.
