Svěží bylinková květáková rýže

Hlavní jídla

Dá se jíst zatepla, ale ještě chutnější je studená. A stejně jako okurkový salát – je to ideální parťák ke grilování.

Ingredience:

  • 1 středně velký květák
  • 4 lžíce ghí
  • šťáva z 1 limety
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • kopr
  • máta
  • bazalka

img_0556-2346412

Postup:

Květák si omyjte a kartáčem na zeleninu očistěte. Odkrájejte růžičky a pečlivě je osušte. Vložte do mixéru a krátce mixujte, dokud vám nevznikne „rýže“.

Na pánvi si rozehřejte 2 lžíce ghí, přisypte „rýži“, sůl a pepř a restujte za občasného míchání zhruba 25 minut, během této doby přidejte postupně i zbylé 2 lžíce. Restujte, dokud „rýže“ nezíská zlatavou barvu. Mezitím si pokrájejte nadrobno čerstvé bylinky.

Množství dle vaší chuti. Jakmile bude květáková rýže hotová, přendejte ji do mísy, zakápněte šťávou z limety a spolu s bylinkami promíchejte. Podávat „rýži“ můžete teplou i studenou. 

img_0557-3961704

© 2021 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang