Jednoduchý recept na zelné závitky ochucené koprem.
Ingredience
- 1 hlávka zelí
- 250 g mletého hovězího masa
- 250 g mletého vepřového masa
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 1 malá cibule
- 1/2 šálku dlouhozrnné rýže
- 1 polévková lžíce petrželky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky kopru
- 1/8 čajové lžičky kajenského pepře
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 1/2 lžičky cukru
Postup
- Vařte zelí ve vroucí vodě, dokud se vnější listy snadno neoddělí od hlávky. Dvanáct velkých listů si nechte stranou na závitky.
- V malé misce smíchejte hovězí a vepřové maso, 1/2 šálku rajčatové omáčky, cibuli, rýži, petrželku, sůl, kopr a kajenský pepř, dobře promíchejte.
- Ze spodního okraje každého listu vyřízněte košťál a vytvořte řez ve tvaru písmene V.
- Na list zelí položte asi 1/4 šálku masové směsi a srolujte.
- Zbylé zelí nakrájejte na plátky a vložte do pekáčku. Zelné závitky položte švem dolů na nakrájené zelí.
- Smíchejte rajčata, cukr a zbývající rajčatovou omáčku a přelijte závitky.
- Přikryjte a pečte při 180 °C, dokud zelné závitky nezměknou.