zelne_zavitky

Jednoduchý recept na zelné závitky ochucené koprem.

Ingredience

  • 1 hlávka zelí
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 250 g mletého vepřového masa
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • 1 malá cibule
  • 1/2 šálku dlouhozrnné rýže
  • 1 polévková lžíce petrželky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky kopru
  • 1/8 čajové lžičky kajenského pepře
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 1/2 lžičky cukru

Postup

  1. Vařte zelí ve vroucí vodě, dokud se vnější listy snadno neoddělí od hlávky. Dvanáct velkých listů si nechte stranou na závitky.
  2. V malé misce smíchejte hovězí a vepřové maso, 1/2 šálku rajčatové omáčky, cibuli, rýži, petrželku, sůl, kopr a kajenský pepř, dobře promíchejte.
  3. Ze spodního okraje každého listu vyřízněte košťál a vytvořte řez ve tvaru písmene V.
  4. Na list zelí položte asi 1/4 šálku masové směsi a srolujte.
  5. Zbylé zelí nakrájejte na plátky a vložte do pekáčku. Zelné závitky položte švem dolů na nakrájené zelí.
  6. Smíchejte rajčata, cukr a zbývající rajčatovou omáčku a přelijte závitky.
  7. Přikryjte a pečte při 180 °C, dokud zelné závitky nezměknou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang