Bramborové noky se smetanovým špenátem a pečeným pstruhem lososovitým

Bramborové přílohyGnocchi, nokyHlavní jídlaLososMinutkyRybySmetanová omáčka

Ingredience

  • 1 balení bramborových noků (cca 250-300 g)
  • 2 filety pstruha lososovitého nebo lososa
  • 200-250 g mraženého listového špenátu
  • malá cibule
  • 20 g čerstvého másla
  • 80 ml 12 % smetany
  • pepř a sůl

Postup

Omyté a osušené filety pstruha dáme na plech vyložený pečícím papírem, osolíme a opepříme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 12-15 minut. Mezitím si připravíme špenát. Na pánvi rozehřejeme máslo, orestujeme najemno nasekanou cibuli dozlatova, přidáme mražený špenát a pomalu dusíme pod pokličkou 10 minut.

Nakonec vmícháme smetanu, krátce prohřejeme a dochutíme pepřem a solí. Noky připravené dle návodu smícháme s hotovým smetanovým špenátem a servírujeme s pečeným filetem pstruha lososovitého.

Na závěr tip na osvědčené recepty s lososem, zapečené těstoviny se špenátem a lososem a také na pečeného lososa v troubě. A k tomu třeba domácí špenátová polévka.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang