jambalaya-2

Tato jambalaya v hrnci vznikla na základě dlouhého experimentování v průběhu let. Podáváme s vařenou rýží.

Ingredience

  • 1 plechovka (794 g) nakrájených rajčat se šťávou
  • 454 g vykostěných kuřecích prsíček bez kůže – nakrájených na centimetrové kostky
  • 454 g andulské klobásy nakrájené na plátky
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 velká zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 šálek nasekaného celeru
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 2 lžičky sušené petrželky
  • 2 lžičky cajunského koření
  • 1 lžička kajenského pepře
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • 454 g mražených vařených krevet bez ocasů

Recept je na 12 porcí.

Postup

  1. V pomalém hrnci smíchejte rajčata se šťávou, kuřecí maso, klobásu, cibuli, zelenou papriku, celer a vývar.
  2. Ochuťte oreganem, petrželkou, cajunským kořením, kajenským pepřem a tymiánem.
  3. Přikryjte a vařte na nízkém stupni 7 až 8 hodin nebo na vysokém stupni 3 až 4 hodiny.
  4. Během posledních 30 minut vaření vmíchejte krevety.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang