CRANBERRY SQUARES / BRUSINKOVÁ BUCHTA

Vánoce nemusejí být jenom o cukroví. Připravte v pár minutách rodině či návštěvě vánoční buchtu, která je sladká i lehce kyselá zároveň. Navíc prozáří svou brusinkovou barvou všechny stoly. Je to láska na první sousto. Věřte mi. 

Že nemůžete sehnat čerstvé brusinky? Podívejte se pod postupem na mé tipy 😉
img_0708-2259000

Serving: 12 pcs

Prep time: 5 mins

Bake time:  35-40 mins

Ingredience

Těsto:

2 hrnky mandlové mouky

1/2 hrnku tapiokového škrobu

4 lžíce kokosového oleje

1 lžíce medu

Brusinková náplň:

2 hrnky čerstvých brusinek

1-2 lžíce medu

1 lžíce tapiokového škrobu

kůra z 1/2 pomeranče

šťáva z 1/2 pomeranče

1/2 lžičky vanilkového extraktu či vanilkového prášku
lr-003-2690754Postup:

Předehřejte si troubu na 180°C.  Smíchejte všechny ingredience na těsto a pořádně promíchejte rukama do těsta. Dejte stranou cca 1/4. Zbylé 3/4 vmačkejte do připravené formy, kterou vyložte pečícím papírem (já použila formu o rozměrech 26x17cm). V misce si promíchejte brusinky se šťávou a kůrou z půlky pomeranče, přimíchejte vanilku, med a lžíci tapiokového škrobu. Takto vzniklou brusinkovou náplň přendejte na připravené těsto ve formě a rovnoměrně rozložte. Rozdrobte po povrchu zbylou čtvrtinu těsta, kterou jste si dali stranou. Pečte 35-40 minut, dokud buchta z vrchu nezačne lehce hnědnout. Nechte vychladnout a servírujte. Případně skladujte uzavřené ve vzduchotěsné nádobě v lednici. 

Tip: Buchta je skvělá i v jablečné verzi – smíchejte nasekaná jablka se skořicí a pekany, zbytek ingrediencí ponechejte. Vyzkoušejte ji také s rybízem, se směsí z mražených višní (teď přes zimu prodává například Dione), borůvkami. 

Dobrou chuť,
Míša