Hořčičná zelenina

V tomto jednoduchém receptu na zeleninu zazáří hořčičná zelenina. Osmažte je s cibulí a česnekem a podávejte k jakémukoli jídlu, kterému prospěje pořádná dávka hořčice.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 25 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/2 šálku cibule nakrájené na tenké plátky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 450 g hořčičné zeleniny, omytá, velké stonky odstraněny, listy natrhány na velké kousky
  • 2 až 3 lžíce kuřecího vývaru nebo zeleninového vývaru
  • 1/4 lžičky tmavého sezamového oleje
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře

Postup

  1. Ve velké pánvi osmažte cibuli na olivovém oleji na středním plameni, dokud cibule nezačne hnědnout a karamelizovat, asi 10 minut.
  2. Přidejte prolisovaný česnek a vařte ještě minutu, dokud nevoní.
  3. Přidejte hořčičnou zeleninu a vývar. Vařte, dokud hořčičná zelenina nezvadne.
  4. Odstavte z ohně.
  5. Zeleninu promíchejte se sezamovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang