Recept na křupavou slaninu z horkovzdušné fritézy

PřílohySnackyUzeniny
slanina-z-horkovzdusne-fritezy-recept

Příprava křupavé slaniny v horkovzdušné fritéze je tak snadná. Takto připravenou slaninu můžete použít na ozdobu jídel při servírování. Zejména kapustová polévka s klobásou je skvělá v kombinaci s touto křupavou slaninou.

Příprava

  • Příprava: 1 minuta
  • Vaření: 9 minut
  • Celkem: 10 minut

Ingredience

  • 5 plátků slaniny

Postup

  1. Proužky slaniny položte v jedné vrstvě do koše fritézy. V případě potřeby proužky rozřízněte napůl, aby se jich tam vešlo více.
  2. Pravidelně nakrájenou slaninu smažte na vzduchu při teplotě 175 ˚C po dobu 7-9 minut nebo dokud slanina nezhnědne a nedosáhne požadované křupavosti. Silné plátky slaniny smažte na vzduchu 10-12 minut.
  3. Slaninu poté přemístěte na talíř vyložený papírovou utěrkou a podávejte. Pokud vaříte slaninu v několika várkách, nezapomeňte před opakováním procesu zlikvidovat veškerý olej v odkapávací misce.

Kategorie:

Přílohy | Snacky | Uzeniny
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang