Tento recept na kuřecí rýžovou mísu je tak snadný na přípravu během rušného všedního večera. Nejdřív si osmahněte cibuli a papriku a pak si připravte instantní rýži. Pokud chcete, můžete ji doplnit strouhaným ostrým sýrem čedarem.

Ingredience

  • 1 šálek nevařené instantní rýže
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku mražené zelené papriky nakrájené na kousky, rozmražené
  • 1/4 šálku nakrájené cibule
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 balení (255 g) hotových proužků z grilovaných kuřecích prsou
  • 1/2 šálku mražené kukuřice, rozmražené
  • 1/2 hrnku mraženého hrášku, rozmrazeného
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička utřené šalvěje
  • 1/8 lžičky soli
  • 1/8 lžičky pepře

Postup

  1. Rýži uvařte ve vývaru podle návodu na obalu.
  2. Mezitím na velké pánvi osmahněte zelenou papriku a cibuli na oleji po dobu 2-3 minut nebo dokud nezměknou.
  3. Vmíchejte kuřecí maso, kukuřici, hrášek, bazalku a šalvěj.
  4. Vařte nezakryté 4-5 minut na středním plameni nebo dokud se neprohřeje.
  5. Vmíchejte rýži, sůl a pepř.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang