Ingredience:

  • 50 g másla,
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500 ml mléka nebo sladké smetany
  • sůl
  • 1 lžička hořčice
  • 120 g strouhaného eidamu
  • zelená petrželka
  • pažitka
  • 1 žloutek

Postup:

Pro přípravu receptu sýrové omáčky začneme tím, že si z mouky a másla si připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme mlékem nebo sladkou smetanou. Chvíli vaříme na mírném plameni, osolíme a vmícháme nastrouhaný sýr.

Až se sýr roztaví, odstavíme omáčku z plotny a vmícháme do ní hořčici, nasekanou pažitku a petrželku a žloutek.

Anglická sýrová omáčka se hodí k rybě nebo také k libovému masu.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang