
Čočkový salát s tofu
Tento lehký a zdravý salát bude příjemným zpestřením mezi vánočními jídly,...
Saláty mají v kuchyni velmi široké využití, především pokud se jedná o čerstvou zeleninu přímo ze zahrádky. Saláty se dají využít jako hlavní chod, předkrm nebo příloha.
V případě, že se jedná o salát jako hlavní chod, je dobré ho mít doplněný vždy o nějakou bílkovinu, může to být tuňák, krůtí nebo kuřecí maso, vejce nebo i grilovaný sýr.
Pro vylepšenou chuť salátu je dobré použít dressing. Mimo zeleninové saláty jsou také výborné i luštěninové saláty, kdy oblíbenou luštěninou je čočka, fazole nebo i cizrna.
V letních měsících jsou velmi oblíbené i ovocné saláty, které jsou skvělou vitamínovou bombou pro organismus. Mimo studené saláty se dají uvařit také teplé těstovinové saláty, které jsou skvělé pro odlehčenou večeři.
Čočkový salát s tofu
Tento lehký a zdravý salát bude příjemným zpestřením mezi vánočními jídly,...
Thajská kuchyně – recepty
Thajská kuchyně je další z typicky asijských kuchyní. Tudíž není divu, že její základ...
Hovězí carpaccio
Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...
Waldorfský salát s řapíkatým celerem – recept
Dobré recepty se předávají z pokolení na pokolení a jenom zřídka se dá dopátrat, kdo...
Kuřecí salát
Ingredience 500 g kuřecího masa (z dušeného, pečeného či vařeného kuřete)1 kelímek...
Fazolový salát – Recept
Ingredience 30 - 50 dkg vařených fazolí (necháme je den předem namočené)pepř,...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang