sezamove-soba-nudle

Tyto soba nudle s výrazným sezamovým dresinkem, mátou, avokádem, hráškem a ředkvičkami jsou pikantní a lahodné. Určitě je musíte vyzkoušet také.

Ingredience

Na sezamový dresink

  • ¼ hrnku rýžového octa
  • 2 lžíce tamari, další na podávání
  • ½ lžičky sezamového oleje
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 stroužek česneku, nastrouhaný
  • ½ lžičky javorového sirupu nebo medu

Na soba nudle

  • 170 g soba nudlí
  • Sezamový olej na pokapání
  • 2 avokáda nakrájená na plátky
  • Vymačkaný citron
  • 2 šálky blanšírovaného hrášku
  • ¼ šálku edamame fazolí
  • 1 bílá kulatá ředkev nebo 2 červené ředkvičky, nakrájené na velmi tenké plátky
  • 1/4 šálku čerstvých lístků máty
  • Sezamová semínka

Postup

  1. Připravte dresink. V malé misce smíchejte ocet, tamari, sezamový olej, zázvor, česnek a med a dejte stranou.
  2. Přiveďte k varu hrnec s neosolenou vodou a uvařte soba nudle podle návodu na obalu. Slijte je a dobře propláchněte ve studené vodě. Tím se odstraní škroby, které způsobují slepování.
  3. Nudle promíchejte s dresingem a rozdělte do 2 až 4 misek. Na plátky avokáda vymačkejte čerstvou citronovou šťávu a přidejte je do misek spolu s hráškem, edamame, ředkvičkami, mátou a posypte sezamovými semínky.
  4. V případě potřeby pokapejte dalším tamari nebo sezamovým olejem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang