Smetanový krém je jedním z těch neodolatelných krémů, které dokáží rozpustit srdce všech milovníků sladkého. Jeho jemná konzistence a bohatá chuť jsou naprosto neodolatelné. Pokud se chcete těšit z vlastnoručně připraveného smetanového krému, máme pro vás skvělý recept, který vás jistě nadchne.

Vyzkoušejte tento recept na smetanový krém, který dokáže povznést každý moučník jako jsou například ovesné muffiny. Nebo můžete vyzkoušet jen tak pudinkový krém.

Není dobrého dortu bez dobrého krému. Takže ať už chcete promazat patrový dort, naplnit roládu, nebo spojit žloutkové věnečky, dobrý smetanový krém je základ vašeho úspěchu.

Recept na smetanový krém

Smetanový krém je skvělým doplňkem různých dezertů. S tímto jednoduchým receptem si můžete vychutnat své vlastní lahodné smetanové kouzlo. Takže neváhejte a ponořte se do světa sladkých dobrodružství s tímto skvělým receptem na smetanový krém.

Ingredience na smetanový krém

  • 500 ml smetany ke šlehání (s obsahem tuku minimálně 30 %)
  • 100 g cukru
  • 4 žloutky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 vanilkový lusk nebo 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup na smetanový krém

  1. Ve velkém hrnci smíchejte smetanu a vanilkový lusk (pokud používáte extrakt, přidejte ho později). Přiveďte směs k mírnému varu na středním plameni a pak odstavte z ohně. Nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu.
  2. Mezitím ve středně velké míse smíchejte cukr, žloutky a kukuřičný škrob. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladkou směs bez hrudek.
  3. Když je směs smetany a vanilky dostatečně vychladlá, vyjměte vanilkový lusk (pokud jste ho použili). Poté postupně přilijte směs žloutků, cukru a kukuřičného škrobu do hrnce se smetanou, stále míchejte.
  4. Vraťte hrnec na mírný plamen a vařte směs za stálého míchání, dokud se nezahustí. Mějte na paměti, že směs se zahustí při chlazení, takže ji nevařte příliš dlouho.
  5. Jakmile je smetanový krém dostatečně hustý, odstraňte hrnec z ohně a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu. Poté přeneste krém do uzavíratelné nádoby a dejte do lednice.
  6. Nechte smetanový krém v lednici odpočívat nejméně 2 hodiny, ideálně však přes noc.
  7. Po vychladnutí a ztuhnutí můžete smetanový krém podávat samostatně nebo jako součást různých dezertů.
  8. Doporučujeme jej například použít jako náplň do dortu, přidat na palačinky nebo jednoduše přidat k čerstvému ovoci.
Smetanový krém dokáže povznést každý moučník.

Pevný krém z mascarpone a šlehačky – náplň do dortu – recept

Nadýchaný, lahodný a dokonale krémový. To je popis pevného krému z mascarpone a šlehačky. Tento krém je skvělým doplňkem pro různé dezerty, jako jsou dorty, muffiny nebo dokonce i palačinky. Je snadno připravitelný a jeho chuťové vlastnosti si získají vaše chuťové pohárky.

Pevný krém z mascarpone a šlehačky – ingredience

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smetana ke šlehání 33%
  • 60 g cukr moučka
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru

Pevný krém z mascarpone a šlehačky – postup

  1. Nejprve si připravte všechny ingredience.
  2. Smíchejte mascarpone s cukrem. Dobře promíchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí a směs bude hladká.
  3. V další mističce si připravte smetanu na šlehání. Šlehejte ji do tuha. Pokud používáte vanilkový extrakt, přidejte ho ke smetaně před šleháním.
  4. K mascarpone směsi postupně přidejte šlehačku a jemně je spojte. Použijte šlehací metlu nebo špachtli na míchání a opatrně šlehejte směs, dokud nedosáhnete hladké a lehké konzistence. Dbejte na to, abyste nepřemíchali směs, protože by mohl krém ztratit svou lehkost.
  5. Hotový krém dejte do lednice a nechte ho minimálně hodinu ztuhnout. Před použitím ho ještě jednou rychle prošlehejte, aby byl nadýchaný a krémový.
  6. Váš pevný krém z mascarpone a šlehačky je připraven k použití.

Bílý krém na dort – krém ze zakysané smetany a tvarohu – recept

Krémové dezerty jsou vždy oblíbené a nabízejí vynikající způsob, jak zakončit skvělé jídlo. Pokud hledáte recept, který je snadný, rychlý a zároveň osvěžující, nemusíte hledat dál. Tento bílý krém na dort je plný chuti a jemného kyselkavého nádechu, který zaručeně uspokojí vaše chuťové buňky.

Nadýchaný a lahodný tvarohový krém na dort se zakysanou smetanou je vynikající volbou pro ozdobení a doplnění dortů. Jeho svěží chuť a krémová konzistence přidávají dortům dokonalou texturu.

Recept na tvarohový krém na dort se zakysanou smetanou je relativně jednoduchý a vyžaduje pouze několik základních ingrediencí. Hlavním základem je samozřejmě tvaroh, který slouží jako hlavní složka krému. Doporučuje se použít plnotučný tvaroh, který má vyšší obsah tuku a dodá krému bohatou a krémovou konzistenci.

Krém ze zakysané smetany a tvarohu – ingredience

  • 200 g zakysané smetany
  • 200 g tvarohu
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • Kůra z 1/2 citronu (jemně nastrouhaná)
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru

Krém ze zakysané smetany a tvarohu – postup

  1. V míse nebo mixéru smíchejte zakysanou smetanu a tvaroh. Dobře je rozmixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  2. Přidejte moučkový cukr, šťávu z citronu, nastrouhanou citronovou kůru a vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr. Pokračujte v míchání, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
  3. Krém ochutnejte a případně upravte podle své chuti. Přidejte více citronové šťávy pro větší kyselost nebo cukru pro sladší chuť.
  4. Hotový krém dejte do misky nebo do skleniček a nechte ho v lednici odpočinout alespoň hodinu, aby se chutě promísily a krém ztuhl.
Tvarohový krém na dort se zakysanou smetanou je vynikající volbou pro ozdobení a doplnění dortů.

Lehký krém do dortu – pevný krém z mascarpone bez šlehačky – recept

Pevný krém z mascarpone bez šlehačky je skvělou alternativou pro ty, kteří nemají šlehačku po ruce nebo preferují lehčí a méně kalorické dezerty. Tento jednoduchý recept vám umožní připravit si bohatý a krémový ale lehký krém do dortu, který zpestří vaše dezerty s mascarpone.

Pevný krém z mascarpone bez šlehačky – ingredience

  • 250 g mascarpone
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 2 lžíce medu (podle chuti)
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Pevný krém z mascarpone bez šlehačky – postup

  1. Ve středně velké míse smíchejte mascarpone, řecký jogurt, med a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte, dokud nedosáhnete hladké a krémové konzistence.
  2. Ochutnejte krém a případně přidejte více medu, pokud chcete sladší chuť.
  3. Nechte ho vychladit v lednici po dobu minimálně 1 hodiny. Chlazení pomůže krému ztuhnout a získat dokonalou konzistenci.
  4. Můžete také přidat špetku strouhané citronové kůry pro ještě osvěžující chuť.
  5. Lehký krém z mascarpone bez šlehačky je připraven k podávání. Můžete ho servírovat jako samostatný dezert nebo ho použít jako náplň do dortu či pohárů s ovocem.

Nejlepší krém na dort – čokoládový krém na dort – recept

Čokoládový krém můžete použít k ozdobení dortu nebo ho můžete použít jako náplň do různých dezertů. Pokud chcete čokoládový krém obohatit o další ingredience, můžete do něj přidat třeba lžíci rumu nebo pomerančovou kůru.

Ať už se rozhodnete jakkoliv, čokoládový krém je nejlepší krém na dort pro všechny, kteří milují čokoládu. Tento krém bude lahodnou a krásnou ozdobou Vašeho dezertu.

Ingredience na čokoládový krém na dort

  • 200 g čokolády (nejlépe hořké s obsahem kakaa minimálně 70 %)
  • 200 ml smetany ke šlehání 33 % tuku
  • 50 g másla
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli

Postup na čokoládový krém na dort

  1. Čokoládu nasekejte na menší kousky a dejte do misky.
  2. Ve velkém hrnci rozehřejte smetanu, máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Počkejte, až se směs začne vařit a následně ji sundejte z plotny.
  3. Horkou směs nalijte na nasekanou čokoládu a nechte ji pár minut odpočinout, aby se čokoláda rozpustila.
  4. Poté směs důkladně promíchejte, dokud nevznikne krémová konzistence.
  5. Hotový krém nechte vychladnout v lednici po dobu minimálně 30 minut, aby zhoustl a dal se snadno aplikovat na dort.
Čokoládový krém je nejlepší krém na dort a jiné dezerty pro všechny, kteří milují čokoládu.

Šlehačkový krém – pařížský krém do dortu – recept

Tato krémová lahůdka se často používá jako náplň do dortu, přidává jim bohatou texturu a vynikající chuť. Pařížský krém do dortu je lahodnou pochoutkou, která se často používá jako náplň do dortu, cukroví, pohárů a dalších dezertů.

Jeho příprava je jednoduchá a připravit ho můžete s předstihem, abyste měli připravenou vynikající ingredienci pro své sladké dobroty. Připravte si pařížský dort s tímto šlehačkovým krémem a nebudete litovat.

Ingredience na šlehačkový krém

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 150 g cukru krupice
  • 5 lžic prosátého kakaa
  • 200 g čokolády na vaření
  • 250 g másla

Postup na šlehačkový krém

  1. Za stálého míchání svařte smetanu, cukr a kakao. Po spojení všech ingrediencí a krátkém povaření odstavte směs z plotny.
  2. Do ještě horké směsi zamíchejte nalámanou čokoládu a pokrájené máslo.
  3. Nechte vychladnout, během chladnutí občas promíchejte.
  4. Poté dejte do lednice, nejlépe do druhého dne.
  5. Druhý den vše důkladně vyšlehejte.

Smetanový krém je neodolatelnou lahůdkou, která si získává srdce milovníků dezertů po celém světě. Jeho bohatá a krémová konzistence spolu s lahodnou chutí tvoří dokonalou kombinaci, která potěší každého gurmána.

Jeho jedinečnost spočívá v jednoduchosti přípravy a využití pouze několika základních ingrediencí. Smetana, vejce, cukr a vanilkový extrakt jsou základem tohoto lahodného krému. Přestože existuje mnoho variant a variací, základní princip zůstává stejný.

Smetanový krém je všestranný a lze ho upravovat podle osobních preferencí. Můžete ho ochutit ovocem, zpestřit karamelovou polevou nebo ozdobit čerstvými bobulemi. Možnosti jsou nekonečné.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang