Recept na čokoládovou krémovou náplň

DezertyDezerty, zákusky a poháryKrémy, polevy a náplně
cokoladova-kremova-napln

Počkejte, až vyzkoušíte tuto dortovou čokoládovou náplň. Je hedvábná, nepopiratelně krémová a její chuť je naprosto vynikající. Před zdobením ji nechte v sáčku na zdobení alespoň 30 minut v chladu. Poleva drží mnohem lépe tvar, když je vychlazená.

Ingredience

  • 335 g plnotučného smetanového sýra, změklého na pokojovou teplotu
  • 175 g másla, změklého na pokojovou teplotu
  • 420 g moučkového cukru
  • 55 g neslazeného přírodního nebo holandského kakaového prášku
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • 1-2 lžíce mléka nebo smetany ke šlehání
  • Špetka soli

Postup

  1. Ve velké míse ručním mixérem šlehejte krémový sýr 1 minutu při vysokých otáčkách, dokud nebude zcela hladký a krémový.
  2. Zašlehejte máslo, dokud se nespojí. Přidejte moučkový cukr, kakaový prášek, vanilkový extrakt, 1 lžíci mléka a sůl a šlehejte při středně vysokých otáčkách, dokud se nespojí a nevznikne krém.
  3. V případě potřeby přidejte ještě 1 lžíci mléka, abyste mírně zřídili. Ochutnejte a podle potřeby přidejte další špetku soli.
  4. Zbytky krému přikryjte a skladujte až 5 dní v chladničce nebo až 3 měsíce v mrazničce. Po zmrazení rozmrazte v chladničce a pak několik sekund šlehejte do krémové konzistence.
IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang