
Počkejte, až vyzkoušíte tuto dortovou čokoládovou náplň. Je hedvábná, nepopiratelně krémová a její chuť je naprosto vynikající. Před zdobením ji nechte v sáčku na zdobení alespoň 30 minut v chladu. Poleva drží mnohem lépe tvar, když je vychlazená.
Ingredience
- 335 g plnotučného smetanového sýra, změklého na pokojovou teplotu
- 175 g másla, změklého na pokojovou teplotu
- 420 g moučkového cukru
- 55 g neslazeného přírodního nebo holandského kakaového prášku
- 1 lžička čistého vanilkového extraktu
- 1-2 lžíce mléka nebo smetany ke šlehání
- Špetka soli
Postup
- Ve velké míse ručním mixérem šlehejte krémový sýr 1 minutu při vysokých otáčkách, dokud nebude zcela hladký a krémový.
- Zašlehejte máslo, dokud se nespojí. Přidejte moučkový cukr, kakaový prášek, vanilkový extrakt, 1 lžíci mléka a sůl a šlehejte při středně vysokých otáčkách, dokud se nespojí a nevznikne krém.
- V případě potřeby přidejte ještě 1 lžíci mléka, abyste mírně zřídili. Ochutnejte a podle potřeby přidejte další špetku soli.
- Zbytky krému přikryjte a skladujte až 5 dní v chladničce nebo až 3 měsíce v mrazničce. Po zmrazení rozmrazte v chladničce a pak několik sekund šlehejte do krémové konzistence.