Šnek z listového těsta je velmi šikovný recept. Listové těsto lze plnit libovolnou náplní podle vlastního výběru. Na sladko i na slano. Za vyzkoušení stojí džemy, sýry, čokoláda i slanina.

Šneci z listového těsta jsou jako stvoření na pikniky nebo na dny strávené na zahradě. Jsou skvělí pro děti i dospělé. Šneci z listového těsta se hodí i jako lehká svačinka. Báječně se doplňují s kávou nebo čajem.

Ingredience

  • 90 g čedaru
  • 2 kolečka slaniny nakrájené na kousky
  • 80 ml rajčatového čatní
  • 300 gramů mouky
  • 50 gramů másla
  • 1 lžička soli
  • olivový olej

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Plechy na pečení potřete olejem a vyložte pečicím papírem.
  • Slaninu opečte na nepřilnavé pánvi dozlatova.
  • V míse smíchejte máslo, sůl a mouku.
  • Směs zalijte mlékem a promíchejte v měkké těsto.
  • Těsto prohněteme a rozválíme válečkem na obdélník o rozměrech 25 × 30 cm.
  • Těsto potřeme čatní a posypeme slaninou a sýrem.
  • Těsto srolujte do válce.
  • Celé těsto rozkrojte na dvanáct stejně velkých dílů.
  • Položte je na plech a pečte čtvrt hodiny.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang