Recept na šťavnaté kuřecí maso

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMarinádyMaso
stavnate-kureci-maso

Tohle je spolehlivý způsob, jak připravit to nejšťavnatější kuře, jaké jste kdy dělali. Zaručený výsledek, snadné, vaří se samo. Pokud Vám tento recept zachutná zkuste marinádu na kuřecí maso s medem.

Kuře použijete do všech receptů, které vyžadují vařené kuře – sendviče, saláty, těstoviny, koláče, wrapy a burrito.

TIP: Pokud nevíte, co připravit z kuřecího masa, můžete vyzkoušet minutky z kuřecího masa.

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa, bez kůže a kostí (každé 250 g)

Ochucovadla:

  • 1 citron, rozčtvrcený
  • 1 bobkový list, sušený nebo čerstvý
  • 2 stroužky česneku, mleté

Postup

  1. 30 minut před vařením vyjměte kuře z lednice.
  2. Naplňte hrnec vodou tak, aby byla kuřecí prsa dobře ponořená a nad nimi bylo alespoň 5 cm vody.
  3. Přidejte ochucovadla (vymačkejte citronovou šťávu, přidejte použitý citron).
  4. Přiveďte vodu k varu.
  5. Vložte kuřecí prsa do vody, přiklopte pokličkou a znovu přiveďte k varu. Okamžitě sundejte hrnec ze sporáku a odstavte na 20 minut.
  6. Vyjměte kuře z vody. Nakrájejte ho na plátky, nebo na kousky a použijte podle libosti.
  7. Pokud si kuře schováváte na pozdější použití, volně ho přikryjte, aby vychladlo, a pak ho vcelku uložte do chladničky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang