Treska v krustě

Ingredience na jednu porci:

  • 1 omytý a osušený filet z tresky 150-200 g
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 1 plátek bílého chleba
  • větší stroužek česneku
  • špetka chilli papričky
  • 30 g sušených rajčat
  • větvička čerstvé bazalky
  • 10 g parmezánu
  • lžíce balzamikového octa
  • lžíce citronové šťávy
  • lžička citronové kůry

Postup

Filet osolíme, opepříme a cca 5 minut ogrilujeme. Mezitím rozmixujeme bílý chléb s troškou olivového oleje a polovinou stroužku česneku a hotový mix dáme stranou. Stejně tak si umixujeme rajčata, ½ stroužku česneku, chilli, bazalku, parmezán, balzamikový ocet, a citronovou šťávu a kůru na pastu.

Filety potřeme pastou a obalíme ve strouhance připravené z chleba, oleje a česneku. Vložíme do trouby a pečeme, aby strouhanka zezlátla – cca 15 minut. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem (cca 250 g).

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang