Recept na vynikající dušené žampiony

HoubyPřílohySlané recepty
dusene-houby3

Tyto houby jsou typickou přílohou ke všem druhům steaků. Výborné jsou také k pečeným bramborám.

Doba přípravy: 25 minut

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce másla
  • 450 g žampionů nakrájených na plátky
  • 1 stroužek česneku nakrájený na tenké plátky
  • 1 lžíce červeného vína
  • 1 lžíce teriyaki omáčky
  • ¼ lžičky soli
  • čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej a máslo a smažte na něm žampiony. Přidejte česnek, víno na vaření, teriyaki omáčku, sůl a černý pepř. Smažte dokud houby lehce nezhnědnou, to trvá asi 5 minut. Poté snižte teplotu na minimum a smažte dalších 5 až 8 minut, dokud houby nezměknou.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang