mamma-bruschetta-4488784

Zde jsou oblíbené italské kombinace známé bruschety. Základ je stále stejný – nasucho ogrilujete na plátky nakrájenou bagetu nebo ciabattu, na které pokládáte různorodé ingredience.

Mé nejoblíbenější variace (vřele doporučuji ochutnat): 

  1. Prosciutto + parmazán + pár kapek balzamika
  2. Bílé fazole z konzervy + červená cibule + rozmarýn (dochuťte lžičkou citronové šťávy, česnekem a petrželkou)
  3. Pesto ze sušených rajčat + piniové oříšky
  4. Zlehka podušený špenát + česnek + křepelčí vajíčko naměkko
  5. Ricotta + olivový olej + špetka soli + kuličky červeného hroznového vína opečené
    s tymiánem
  6. Hráškové pesto (poduste čerstvý nebo mražený hrášek s trochou másla a špetkou soli a nahrubo rozdrťte) + máta + parmazán
  7. Čerstvý sýr + uzený losos + kopr
    (dochuťte kapkou citronové šťávy)
  8. Gorgonzola + hruška + vlašské ořechy
  9. Starý kozí sýr + malinový džem
  10. Ricotta + filátka pomeranče + strouhaná čokoláda

Pak už jen ochutnáváte a ochutnáváte a přehodnocujete, která z bruschettových variací je tou vaší nejoblíbenější. A jako tip pro speciální příležitost doporučuji bruschettový bar.

Na pěkný, nejlépe dřevěný podnos naaranžujte dobroty, kterými chcete uctít své hosty. A pak už jenom dodávejte opečené kousky pečiva z grilu, ať si „tu svou“ kombinaci najde každý sám.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang