Čevabčiči z vepřového masa – Recept

Hlavní jídlaMasoVepřové maso

Ingredience

  • 40 dkg vepřové kýty
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce červeného vína
  • červená paprika
  • 2 cibule

Postup

Maso umeleme, osolíme, opepříme a dobře propracujeme, pak přidáme sladkou papriku a ještě prohněteme. Nakonec přidáme červené víno, žloutky a znovu propracujeme. Na prkénku posypaném moukou utvoříme váleček asi o průměru 5 cm a z něho nakrájíme dílky as 3 cm široké.

Z každého dílku vyválíme šišku. Šišky pečeme na roštu velmi pomalu. Cibuli nakrájíme na kolečka a poklademe je na upečené čevabčiči.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang