Suroviny:

  • 100 g quinoy
  • 300 g dýně nebo batátů
  • 400 g uvařené cizrny
  • 1 mrkev, nastrouhaná́ nahrubo
  • 1 malá cibule, nadrobno nakrájená
  • 2 středně velká vejce
  • 2 malé stroužky česneku
  • 1/2 lžičky mleté uzené nebo sladké papriky
  • 1/4 lžičky mletého koriandru
  • šťáva z 1 malé limety
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • mouka na zahuštění
  • olej na smažení

Příprava: 

  • Uvaříme quinou podle návodu na obalu, jen přidáme trochu více vody. 
  • Po cca 5 minutách varu přidáme na kostičky nakrájenou dýni nebo batát. 
  • Vaříme do změknutí. 
  • Případný přebytek vody dobře scedíme. 
  • Přidáme okapanou uvařenou cizrnu (může být i sterilovaná) a vše rozmačkáme šťouchadlem na brambory tak, aby zůstaly i větší kousky. 
  • Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, mrkev a přidáme koření. 
  • Obě směsi smícháme dohromady a necháme v lednici vychladnout. 
  • Nakonec přidáme vejce, šťávu z limetky nebo citrónu a mouku podle potřeby. 
  • Tvarujeme placky nebo nižší karbanátky a smažíme na pánvi nebo pečeme v troubě. 
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang