francouzsky-toast-3

Uvnitř nadýchané a křehké, na povrchu nádherně propečené. Přečtěte si, jak připravit úžasné francouzské toasty.

Ingredience

  • 4 velká vejce
  • 2/3 šálku mléka
  • 2 lžičky skořice
  • 8 silných plátků 2 dny starého chleba
  • máslo (lze nahradit rostlinným olejem)
  • javorový sirup

Volitelně:

  • 2 lžičky čerstvě nastrouhané pomerančové kůry
  • 1/4 šálku pomerančového likéru
  • čerstvé ovoce

Postup

  1. Vejce, mléko a skořici rozšlehejte ve středně velké míse.
  2. Vmíchejte pomerančovou kůru a pomerančový likér, pokud ho používáte. Směs šlehejte, dokud se dobře nespojí, a nalijte ji do mělké mísy, dostatečně široké, aby se do ní vešel plátek chleba, který budete používat.
  3. Vložte každý plátek chleba do mléčné vaječné směsi a nechte chléb, aby se v ní trochu namočil.
  4. Na velké pánvi na středním ohni rozpusťte máslo. Z chleba oklepejte přebytečnou vaječnou směs a plátky chleba položte na rozpálenou pánev. Smažte toasty, dokud z jedné strany nezhnědnou, pak je otočte a opečte i druhou stranu.
  5. Horké toasty podávejte s máslem, javorovým sirupem a čerstvým ovocem.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang