Lahodné houby podle tohoto receptu chutnají stejně jako plněné houby v restauraci. Pokud vám při přípravě plněných huby zbyly žampiony, můžete je použít na žampionovou polévku.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Doba vaření: 20 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 12

Ingredience

  • 12 celých čerstvých žampionů
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 balení změklého smetanového sýra
  • 1/4 šálku strouhaného parmazánu
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky cibulového prášku
  • 1/4 lžičky mletého kajúnského pepře

Postup

  1. Předehřejem troubu na 175 °C. Postříkáme plech sprejem na pečení. Houby očistíme vlhkou papírovou utěrkou. Opatrně odlomíme stonky, které velmi jemně nakrájíme a tvrdé konce vyhodíme.
  2. Na velké pánvi rozehřejeme na středním plameni olej. Přidáme na pánev česnek a nasekané stonky hub. Smažíme, dokud se nevypaří veškerá vlhkost a dáváme pozor, abychom nepřipálili česnek. Odstavíme a necháme vychladnout.
  3. Když směs česneku a hub již není horká, vmícháme smetanový sýr, parmazán, černý pepř, cibulový prášek a kajúnský pepř. Směs by měla být velmi hustá. Pomocí malé lžičky naplníme každý klobouček žampionu velkým množstvím nádivky. Kloboučky žampionů naaranžujeme na připravený plech.
  4. Pečeme 20 minut v předehřáté troubě nebo dokud nejsou houby horké a pod kloboučky se nezačne tvořit tekutina.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang