Tento salát z černých fazolí a kukuřice je vynikající letní příloha nebo zdravý oběd. V lednici vydrží až 3 dny, ale pokud ho připravujete předem, počkejte s přidáním avokáda až na dobu těsně před jídlem. Jinak by začalo hnědnout.

Ingredience

Dresink:

  • ¼ šálku čerstvé limetkové šťávy
  • 3 lžíce avokádového oleje
  • 1 malý stroužek česneku, utřený
  • ½ lžičky kmínu
  • ¾ lžičky mořské soli
  • čerstvě mletý černý pepř

Na salát:

  • 1 a ½ šálku vařených černých fazolí, scezených a propláchnutých
  • jádra ze 2 klasů čerstvé kukuřice (syrové), asi 1 a ½ šálku
  • 1 červená paprika, zbavená stopek, zbavená semínek a nakrájená na kostičky
  • ½ šálku nasekaného koriandru (se stonky) a další listy na ozdobu
  • ½ až 1 jalapeños, zbavené semínek a nakrájené na kostičky, nebo 1 serrano, nakrájené na plátky
  • ⅓ šálku červené cibule nakrájené na kostičky
  • 3 lžíce sýra Cotija
  • 1 zralé, ale pevné avokádo, zbavené pecky a nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce opražených pepitů, volitelné

Recept je na 4 až 6 porcí.

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte limetkovou šťávu, avokádový olej, česnek, kmín, sůl a pepř.
  2. Přidejte černé fazole, kukuřici, červenou papriku, koriandr, jalapeño a červenou cibuli a promíchejte.
  3. Přisypte sýr a avokádo a podle chuti okořeňte.
  4. V případě potřeby posypte lístky koriandru a opečenými pepitas.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang