Waldorfský salát s řapíkatým celerem – recept
Dobré recepty se předávají z pokolení na pokolení a jenom zřídka se dá dopátrat, kdo...
Saláty mají v kuchyni velmi široké využití, především pokud se jedná o čerstvou zeleninu přímo ze zahrádky. Saláty se dají využít jako hlavní chod, předkrm nebo příloha.
V případě, že se jedná o salát jako hlavní chod, je dobré ho mít doplněný vždy o nějakou bílkovinu, může to být tuňák, krůtí nebo kuřecí maso, vejce nebo i grilovaný sýr.
Pro vylepšenou chuť salátu je dobré použít dressing. Mimo zeleninové saláty jsou také výborné i luštěninové saláty, kdy oblíbenou luštěninou je čočka, fazole nebo i cizrna.
V letních měsících jsou velmi oblíbené i ovocné saláty, které jsou skvělou vitamínovou bombou pro organismus. Mimo studené saláty se dají uvařit také teplé těstovinové saláty, které jsou skvělé pro odlehčenou večeři.
Waldorfský salát s řapíkatým celerem – recept
Dobré recepty se předávají z pokolení na pokolení a jenom zřídka se dá dopátrat, kdo...
Recept – bramborový salát s fazolemi
Ingredience: 230 g nových brambor se slupkou nakrájených na čtvrtky230 g nakládaných...
Recept – bramborový salát
Ingredience: 1 kg brambor2 cibule2 velká jablka200 g taveného sýra1 dl...
Recept – slavnostní ovocný salát
Ingredience: 150 g pomeranče60 g grapefruitů50 g broskvového kompotu50 g zmrazených jahod...
Kuřecí salát
Ingredience 500 g kuřecího masa (z dušeného, pečeného či vařeného kuřete)1 kelímek...
Fazolový salát – Recept
Ingredience 30 - 50 dkg vařených fazolí (necháme je den předem namočené)pepř,...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang