Jarní vitamínový salát s mladými kopřivami
Začíná období bylinek a čerstvé zeleniny. Pro vše nemusíte chodit pouze do obchodu nebo na...
Saláty mají v kuchyni velmi široké využití, především pokud se jedná o čerstvou zeleninu přímo ze zahrádky. Saláty se dají využít jako hlavní chod, předkrm nebo příloha.
V případě, že se jedná o salát jako hlavní chod, je dobré ho mít doplněný vždy o nějakou bílkovinu, může to být tuňák, krůtí nebo kuřecí maso, vejce nebo i grilovaný sýr.
Pro vylepšenou chuť salátu je dobré použít dressing. Mimo zeleninové saláty jsou také výborné i luštěninové saláty, kdy oblíbenou luštěninou je čočka, fazole nebo i cizrna.
V letních měsících jsou velmi oblíbené i ovocné saláty, které jsou skvělou vitamínovou bombou pro organismus. Mimo studené saláty se dají uvařit také teplé těstovinové saláty, které jsou skvělé pro odlehčenou večeři.
Jarní vitamínový salát s mladými kopřivami
Začíná období bylinek a čerstvé zeleniny. Pro vše nemusíte chodit pouze do obchodu nebo na...
Božská kaiserka s kuřecím curry salátem
Slůvkem „kari“ – nebo chcete-li anglicky „curry“ – se označuje mnoho věcí. Směsi...
Buddha bowl s řepným hummusem a pečenou karotkou
Poslední dobou jsem si oblíbila tzv. Buddha bowl. Zní to strašně vznešeně a člověk by si...
Teplý mrkvový salát s cizrnou
Po Vánocích není od věci trošku stravu zase odlehčit. Je ten správný čas začít jíst...
Thajská kuchyně – recepty
Thajská kuchyně je další z typicky asijských kuchyní. Tudíž není divu, že její základ...
Saláty na mnoho způsobů
Saláty se hodí buď jako příloha k hlavnímu chodu nebo mohou být samy hlavním chodem...
Lilková caponata s multicereálním croissantem
Nechte se nachytat na krásný lesklý a orosený fialový lilek. Baklažánová barva s...
Olivy vs. kapary
I když se ani vzdáleně nejedná o botanické příbuzné, často putují gastronomickým...
Hovězí carpaccio
Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...
Waldorfský salát s řapíkatým celerem – recept
Dobré recepty se předávají z pokolení na pokolení a jenom zřídka se dá dopátrat, kdo...
Recept – brokolicový salát
Ingredience: 1 hlávka brokolicesůlkelímek bílého jogurtulžíce olejesvazek pažitky1...
Domácí vlašský salát
Vlašský salát rozhodně patří mezi jídla, která se vyplatí udělat doma. V kupovaných...
Salát z Argentinských krevet s avokádem
Ingredience Argentinské krevetyhodně zralé avokádojaponská majonéza (jde použit i...
Grilovaný filet mořského vlka v pomerančové marinádě se salátem z bulguru
Ingredience na rybu filet mořského vlka 150-200g½ pomerančešťáva z ½...
Pohankové karbanátky se salátem z červené řepy
Pohankové karbanátky Suroviny: 250 g pohanky lámanky1 vejce3 utřené stroužky...
Kroupový salát s rajčaty
Když si dělám salát k obědu nebo večeři, přidávám do něj většinou luštěniny, rýži...
Okurkový salát
Klasický okurkový salát zvládne asi každý. Tenhle salát je plný bylinek, opečené cibulky...
Salát s ředkvičkami a křenem
Jednoduchý a zdánlivě obyčejný salát z dostupných českých surovin, typickými pro jaro a...
Cizrnový salát se žlutou cuketou a kozím sýrem
Salát vznikl úplnou náhodou, každopádně takhle vzniká většina salátů, které...
Nečekaný salát z čekanky
Salátová čekanka je jeden z těch druhů zeleniny, ke kterým nemáme příliš velkou...
Cizrnový salát – recept – s pečenou zeleninou
Cizrna se zase postará o pořádnou dávku bílkovin a je možné z ní připravit výborný a...
Farmářský chléb s hráškem
Občas je také snadné být vegetariánem. Když bylinky bují na balkóně, stačí dokoupit to,...
Květáková rýže s granátovým jablkem
Dneska trošku exotiky, ale já si nemůžu pomoct, ale miluju spojení máty a granátového...
Fazolový salát – recept – studený, s rýží, mátou a chilli
Rýže. Na první pohled obyčejná a nudná příloha. Nikdy nepřestane fascinovat, kolik druhů...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang