Recept na sladkokyselé červené zelí

PřílohySlané receptyZeleninové přílohy
sladkokysele-cervene-zeli

Toto sladkokyselé červené zelí je snadnou přílohou, stačí čtyři ingredience a je hotové za 30 minut. Skvěle se hodí k vepřovému masu.

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 1/2 velkého červeného zelí, nakrájené
  • 2 lžíce cukru
  • 1/4 šálku balzamikového octa
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Na středním plameni rozpusťte máslo ve velkém hrnci. Přidejte na tenké plátky nakrájené červené zelí a promíchejte, aby se obalilo máslem. Smažte, dokud mírně nezvadne, asi 5 minut.
  2. Zelí posypte cukrem a rovnoměrně promíchejte. Do hrnce přidejte balzamikový ocet. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na středně nízkou.
  3. Přikryjte a vařte, dokud zelí není úplně měkké, ale ne kašovité. Často míchejte, celkem asi 30 až 45 minut. Doba vaření závisí na stáří a křehkosti použitého zelí.
  4. Podle chuti osolte a opepřete.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang