cokoladovy_dort-2

Potřebujete dort, který se bude líbit všem a jehož příprava je snadná? Tento super vláčný čokoládový dort se sametovým krémem tyto požadavky splní.

Ingredience

Na korpus:

  • 150 ml slunečnicového oleje a další na vymazání formy
  • 175 g hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička sody
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 lžíce sladkého sirupu
  • 2 velká vejce, lehce našlehaná
  • 150 ml polotučného mléka

Na krém:

  • 100 g másla
  • 225 g moučkového cukru
  • 40 g kakaa
  • 2,5 lžíce mléka (v případě potřeby trochu více)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Dvě dortové formy o průměru 18 cm vymažte olejem.
  2. Do mísy prosejte mouku, kakao a sodu. Přidejte moučkový cukr a dobře promíchejte.
  3. Uprostřed udělejte důlek a přidejte sirup, vejce, slunečnicový olej a mléko. Důkladně vyšlehejte do hladka.
  4. Směs nalijte do dvou forem a pečte 25–30 minut.
  5. Pro přípravu krému vyšlehejte máslo a postupně do něj zašlehejte moučkový cukr a kakao.
  6. Poté přidejte tolik mléka, aby byl krém nadýchaný a dobře roztíratelný.
  7. Korpusy spojte krémem, kterým potřete boky a vrch dortu.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang