
Potřebujete dort, který se bude líbit všem a jehož příprava je snadná? Tento super vláčný čokoládový dort se sametovým krémem tyto požadavky splní.
Ingredience
Na korpus:
- 150 ml slunečnicového oleje a další na vymazání formy
- 175 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička sody
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžíce sladkého sirupu
- 2 velká vejce, lehce našlehaná
- 150 ml polotučného mléka
Na krém:
- 100 g másla
- 225 g moučkového cukru
- 40 g kakaa
- 2,5 lžíce mléka (v případě potřeby trochu více)
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. Dvě dortové formy o průměru 18 cm vymažte olejem.
- Do mísy prosejte mouku, kakao a sodu. Přidejte moučkový cukr a dobře promíchejte.
- Uprostřed udělejte důlek a přidejte sirup, vejce, slunečnicový olej a mléko. Důkladně vyšlehejte do hladka.
- Směs nalijte do dvou forem a pečte 25–30 minut.
- Pro přípravu krému vyšlehejte máslo a postupně do něj zašlehejte moučkový cukr a kakao.
- Poté přidejte tolik mléka, aby byl krém nadýchaný a dobře roztíratelný.
- Korpusy spojte krémem, kterým potřete boky a vrch dortu.