Recept na nejlepší vegetariánské plněné papriky

Bezmasá jídlaFazoleHlavní jídlaSlané receptyVegetariánskéZeleninová jídla
plnene-vegetarianske-papriky

Plněné papriky jsou u řady lidí velmi oblíbeným pokrmem. My vás naučíme, jak si připravit jejich vegetariánskou verzi, která ovšem zachutná i těm, kteří jinak holdují masu.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 1 hodina 20 minut
  • Celkem: 1 hodina 40 minut

Ingredience

  • 4 velké červené papriky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje nebo rostlinného oleje
  • 1/2 středně velké žluté cibule, nakrájené na kostičky
  • sůl
  • 1 šálek nevařené bílé rýže
  • 1 a 1/2 zeleninového vývaru
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 3-4 cibulky, nakrájené nadrobno
  • 2 lžíce koření na taco
  • 1 plechovka černých fazolí, scezená a propláchnutá
  • 1 šálek mražené kukuřice
  • 1 šálek rozdrobeného sýra dle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C s roštem ve střední poloze. Vymažte pekáč olivovým olejem.
  2. Jednu papriku ořízněte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Zbývající papriky podélně rozpulte, přičemž stonky ponechte pokud možno neporušené. Semínka a žebra vyhoďte.
  3. Rozehřejte olej ve velké pánvi na středním plameni. Jakmile se olej začne lesknout, přidejte cibuli a za stálého míchání ji vařte, dokud nezměkne, asi 4 minuty. Vmíchejte rýži a sůl a vařte ještě asi 3 minuty.
  4. Vmíchejte vývar, rajčata, zelenou cibulku, koření na taco a papriku. Přiveďte rýžovou směs k varu. Snižte teplotu, přikryjte a vařte, dokud rýže nezměkne, asi 25 minut. Vmíchejte černé fazole a kukuřici, dokud se úplně nespojí a neprohřejí.
  5. Papriky naaranžujte do připravené zapékací misky a rovnoměrně je naplňte rýžovou směsí. Navrch nasypte sýr. Pečte odkryté, dokud sýr nezačne bublat a nezíská zlatohnědou barvu, asi 40 minut.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang