Vepřové řízky s hruškami – Recept

Hlavní jídlaMasoOmáčkySmetanová omáčkaVepřové maso

Máte rádi řízky – ať už klasické, nebo ty méně tradiční, jako třeba holandský řízek nebo cordon bleu? Pak se můžete nechat inspirovat tímto receptem na vepřové řízky s hruškami.

Ingredience

  • 4 vepřové řízky
  • 2 hrušky
  • sůl, mletý pepř
  • 30 g tuku

Omáčka:

  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • tuk
  • 2 dl vody
  • 2 dl bílého vína
  • 1,25 dl smetany ke šlehání
  • sůl
  • cukr
  • kari koření

Postup

Pevné zralé hrušky oloupeme, vyjmeme z nich jádřince a dužinu nakrájíme na kostky. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém tuku řízky po obou stranách opečeme (nejméně 8-10 minut). Měkké maso vyjmeme a necháme v teple.

Do pánve vložíme nový tuk a do rozehřátého přidáme mouku, krátce ji osmahneme, zalijeme vodou, vínem, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Do omáčky vložíme kostky hrušek a chvilku společně prohříváme. Stáhneme z ohně, podle chuti okořeníme a omáčkou s hruškami přelijeme maso. Podáváme s pečivem.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang