Tento tuňákový salát se výborně podává na zeleném salátu nebo mezi dvěma kousky chleba s čerstvým salátem. Pro zvýraznění chuti a barvy posypte salát trochou papriky.
Saláty jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí jíst zdravě a rychle. Kombinace čerstvých zelenin, tuňáka a zdravých tuků v olivovém oleji je skvělou cestou, jak poskytnout vašemu tělu potřebné živiny.
Salát s tuňákem je nejen zdravý, ale také vynikající, díky svému jednoduchému přípravnému postupu a osvěžující chuti. V tomto článku se podíváme na recept na salát s tuňákem, který můžete snadno a rychle připravit doma. Připravte se na skvělou chuť a zdravou přílohu, kterou si zamilujete, tak rychle jako avokádo s tuňákem.

Saláty k večeři
Saláty jsou vynikající volbou pro večerní jídlo, protože jsou snadno stravitelné a obsahují mnoho vitamínů a minerálů, které jsou důležité pro zdraví. Existuje mnoho druhů salátů, které mohou být použity jako hlavní jídlo nebo jako příloha k hlavnímu jídlu – příkladem může být třeba studený těstovinový salát.
Saláty mohou být vyrobeny z mnoha druhů zeleniny, jako jsou listové saláty, červené zelí, rajčata, okurky, papriky a mrkev, a mohou být obohaceny o výživné ingredience, jako jsou luštěniny, bulgur, ořechy, semena nebo tuňák.
Díky svému obsahu vlákniny a bílkovin jsou saláty skvělou volbou pro zdravou a vyváženou večeři, která poskytuje dostatek energie a živin pro celou noc.
Připravte si doma také výborný caprese salát.
Salát s tuňákem – recept
Salát s tuňákem je rychlá a chutná volba pro ty, kteří chtějí jíst zdravě a chutně. Tento salát obsahuje směs čerstvé zeleniny, tuňák a bylinky, které dodávají jídlu svěží chuť. Připravte si jednoduchý salát s tuňákem doma a užijte si rychlou a chutnou večeři plnou nutričních hodnot.
Příprava
- Příprava: 15 minut
 - Celkem: 15 minut
 - Počet porcí: 4
 
Ingredience na salát s tuňákem
- 1 plechovka tuňáka
 - ½ šálku majonézy
 - ¼ šálku nakrájeného celeru
 - ¼ šálku nakrájené cibule
 - 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
 - ½ lžičky citronové šťávy
 - ¼ lžičky česnekového prášku
 - ⅛ lžička soli
 - ⅛ lžička mletého černého pepře
 - 1 špetka papriky nebo podle chuti
 
Postup na salát s tuňákem
- Ve velké míse smíchejte tuňáka, majonézu, celer, cibuli, petržel, citronovou šťávu, česnekový prášek, sůl a pepř a dobře promíchejte.
 - Dochutíme paprikou a uložíme do chladničky, dokud se nevychladí.
 

Tuňákový salát – recept
Tuňákový salát je oblíbeným jídlem, které lze snadno připravit a je vhodné jako lehká a osvěžující večeře či svačina. Tento recept kombinuje tuňáka, zeleninu a majonézu, aby vytvořil chutný a výživný salát, který lze snadno upravit podle osobních preferencí.
Tuňákový salát – ingredience
- 2 plechovky tuňáka v oleji (každá o váze 150 g)
 - 1 střední cibule, nakrájená na drobné kousky
 - 2 střední rajčata, nakrájená na drobné kousky
 - 1 střední okurka, nakrájená na drobné kousky
 - 1 střední paprika, nakrájená na drobné kousky
 - 1/4 šálku nakládaného zelí
 - 1/2 šálku majonézy
 - 1 lžička dijonské hořčice
 - 1 lžička octa
 - 1/2 lžičky soli
 - 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
 - petržel na ozdobu
 
Tuňákový salát – postup
- Otevřete plechovky s tuňákem a nechte olej okapat. Tuňáka rozmělněte vidličkou v míse.
 - Přidejte do mísy nakrájenou cibuli, rajčata, okurku, papriku a nakládané zelí a opatrně promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně spojily.
 - Do mísy přidejte majonézu, dijonskou hořčici, ocet, sůl a pepř a opět dobře promíchejte, aby se všechny ingredience propojily.
 - Salát uložte do lednice na minimálně 30 minut, aby se ochucený tuňákový salát dobře proležel a chutě se spojily.
 - Při servírování salát posypte nasekanou petrželkou.
 - Tento recept na tuňákový salát lze snadno přizpůsobit osobním preferencím. Například můžete přidat další zeleninu, jako jsou mrkve nebo kukuřice, nebo použít jinou ochucenou majonézu.
 
Zeleninový salát s tuňákem – recept
Zeleninový salát s tuňákem je osvěžující a zdravá volba pro každodenní oběd nebo večeři. V tomto receptu použijeme řadu zeleninových ingrediencí, které se skvěle kombinují s tuňákem a vytváří chutné a výživné jídlo.
Zeleninový salát s tuňákem – ingredience
- 1 velká hlávka ledového salátu, nakrájená na menší kousky
 - 1 střední rajče, nakrájené na kostky
 - 1/2 angurie, nakrájená na kostky
 - 1/2 avokádo, nakrájené na kostky
 - 1/4 cibule, nakrájená na drobné kousky
 - 1/2 konzervy tuňáka v olivovém oleji (cca 80-100 g)
 - 1/4 šálku olivového oleje
 - 2 lžíce balsamického octa
 - 1 stroužek česneku, nasekaný na drobné kousky
 - 1/2 lžičky soli
 - 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
 
Zeleninový salát s tuňákem – postup
- Do velké mísy dejte nakrájený ledový salát, rajče, angurii, avokádo a cibuli a promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně spojily.
 - Přidejte k zelenině tuňáka a jeho olivový olej.
 - V jiné míse smíchejte olivový olej, balsamický ocet, nasekaný česnek, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se ingredience spojily a vznikla omáčka.
 - Omáčku nalijte na salát a opatrně promíchejte, aby se salát a tuňák rovnoměrně ochutili.
 - Salát můžete podávat okamžitě, nebo nechte alespoň 10 minut v lednici, aby se salát proležel a chutě se spojily.
 - Tento zeleninový salát s tuňákem je zdravý a výživný. Pokud chcete, můžete do salátu přidat další zeleninu podle vašich chutí, jako jsou mrkev nebo paprika. Dobrou chuť!
 
Těstovinový salát s tuňákem – recept
Těstovinový salát s tuňákem a rajčaty je vynikající volbou pro snadnou a chutnou večeři, kterou připravíte během několika málo minut. Salát má osvěžující chuť a kombinace rajčat a tuňáka vytvoří zdravý a výživný pokrm.
Těstovinový salát s tuňákem – ingredience
- 250 g penne nebo jiných těstovin
 - 1/2 konzervy tuňáka v olivovém oleji (cca 80-100 g)
 - 1/2 hrnku cherry rajčat, nakrájených na poloviny
 - 1/4 cibule, nakrájená na drobné kousky
 - 1/4 hrnku olivového oleje
 - 2 lžíce bílého vinného octa
 - 1 stroužek česneku, nasekaný na drobné kousky
 - 1/2 lžičky soli
 - 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
 - 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
 
Těstovinový salát s tuňákem – postup
- Uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu, sceďte a nechte vychladnout.
 - V míse smíchejte olivový olej, bílý vinný ocet, nakrájený česnek, sůl a pepř.
 - Přidejte do mísy nakrájenou cibuli a cherry rajčata.
 - Nakrájejte tuňáka na menší kousky a přidejte ho do mísy s rajčaty a cibulí.
 - Přidejte vychladlé těstoviny do mísy a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
 - Posypte salát nasekanou petrželkou a nechte vychladit nebo podávejte okamžitě.
 - Tento těstovinový salát s tuňákem a rajčaty je skvělou volbou pro snadnou a výživnou večeři. Pokud chcete, můžete do salátu přidat další zeleninu podle vašich chutí, jako jsou nakrájené papriky nebo olivy. Dobrou chuť!
 
Těstoviny s tuňákem a vejcem – recept
Těstoviny s tuňákem a vejcem jsou jednoduchým, ale chutným jídlem, které se dá připravit během několika málo minut. Tento recept je ideální pro rychlou a zdravou večeři, kterou si můžete vychutnat kdykoliv během dne.
Těstoviny s tuňákem a vejcem – ingredience
- 250 g těstovin (nejlépe spirály nebo perníky)
 - 1 konzerva tuňáka v olivovém oleji (cca 150 g)
 - 2 vejce
 - 1/2 cibule, nakrájená na drobné kousky
 - 2 stroužky česneku, nasekané na drobné kousky
 - 2 lžíce olivového oleje
 - Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
 - Nasekaná petrželka na ozdobu
 
Těstoviny s tuňákem a vejcem – postup
- Uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu, sceďte a nechte stranou.
 - Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
 - Přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho s cibulí asi 1 minutu.
 - Přidejte do pánve tuňáka v olivovém oleji a opékejte ho asi 2 minuty.
 - Vejce rozklepněte do mísy a rozšlehejte je vidličkou.
 - Vlijte vejce do pánve a za stálého míchání opékejte asi 2-3 minuty, dokud se vejce nesrazí.
 - Přidejte do pánve vychladlé těstoviny a důkladně promíchejte s tuňákem a vejcem.
 - Osolte a opepřete podle chuti.
 - Podávejte horké a ozdobte nasekanou petrželkou.
 - Tento recept na těstoviny s tuňákem a vejcem je rychlý, snadný a výborně se hodí jako lehká večeře pro celou rodinu.
 - Můžete si ho přizpůsobit podle svých chutí tím, že do něj přidáte další zeleninu, jako například rajčata, papriky nebo olivy.
 

Těstovinový salát s tuňákem a majonézou – recept
Tento recept na těstovinový salát s tuňákem a majonézou je skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři, která uspokojí vaše chuťové buňky. Tento salát je ideální na letní dny, kdy potřebujete lehké jídlo plné chuti.
Těstovinový salát s tuňákem a majonézou – ingredience
- 250 g těstovin
 - 1 konzerva tuňáka v olivovém oleji (cca 150 g)
 - 1/2 cibule, nakrájená na drobné kousky
 - 2 stroužky česneku, nasekané na drobné kousky
 - 1/2 šálku majonézy
 - 2 lžičky hořčice
 - 2 lžičky jablečného octa
 - 1 lžička cukru
 - Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
 - Nasekaná petrželka na ozdobu
 
Těstovinový salát s tuňákem a majonézou – postup
- Uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu, sceďte a nechte stranou.
 - Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
 - Přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho s cibulí asi 1 minutu.
 - Přidejte do pánve tuňáka v olivovém oleji a opékejte ho asi 2 minuty.
 - V míse smíchejte majonézu, hořčici, jablečný ocet, cukr, sůl a pepř.
 - Přidejte do mísy vychladlé těstoviny, cibuli s česnekem a tuňáka.
 - Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily s majonézou.
 - Uložte salát do ledničky na minimálně 30 minut, aby se ochutnal a proležel.
 - Podávejte chladné a ozdobte nasekanou petrželkou.
 - Tento recept na těstovinový salát s tuňákem a majonézou je rychlý, snadný a chutný. Můžete si ho přizpůsobit podle svých chutí tím, že do něj přidáte další zeleninu, jako například papriky, rajčata nebo olivy.
 
Tyto lahodné, lehké a zdravé saláty s tuňákem mohou být skvělou volbou pro oběd nebo večeři, když chcete snadno a rychle připravit něco chutného a zdravého.
Pokud máte rádi tuňáka, existuje mnoho způsobů, jak ho můžete použít v salátu a být si jisti, že budete mít výživný a chutný pokrm, který vám dodá potřebnou energii pro váš aktivní životní styl.
Nezapomeňte experimentovat s různými ingrediencemi a vyzkoušet vlastní verze těchto receptů, aby odpovídaly vašim vlastním preferencím a vkusu.