Noky se špenátem

V tomto článku Vám přinášíme námi vybrané gnocchi recepty se špenátem. Každý recept je jednoduchý a velmi rychlý na přípravu. Jaký bude Váš oblíbený?

Gnocchi s kuřecím masem a špenátem – recept

Polštářové gnocchi s kuřecím masem a špenátem v krémové česnekové omáčce, vše doplněné parmezánem a spoustou černého pepře. Krémové, lahodné a uklidňující, navíc rychlé a snadné.

Ingredience na gnocchi s kuřecím masem a špenátem

  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku – mleté
  • 1/2 lžičky italského koření
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 235 ml kuřecího vývaru
  • 180 ml tučné smetany
  • 280 g vařeného kuřecího masa
  • 200 g strouhaného parmezánu
  • 450 g noků
  • 30 g baleného čerstvého špenátu
  • Sůl a pepř

Postup na gnocchi s kuřecím masem a špenátem

  1. Na velkou pánev přidejte máslo, olivový olej a prolisovaný česnek a na mírném ohni vařte 3-4 minuty, dokud česnek nezměkne, ale nezbarví se.
  2. Přidejte italské koření a mouku a dobře promíchejte.
  3. Pomalu přilévejte kuřecí vývar a šlehejte, aby se spojil s moukou.
  4. Vařte 5-7 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Po provaření přidejte rozdrobené kuřecí maso, hustou smetanu a nastrouhaný parmezán. Směs nechte na mírném ohni povařit.
  6. Mezitím přiveďte k varu velký hrnec s vodou. Jakmile začne vřít, přidejte 1 lžíci soli a poté noky. Vařte, dokud noky nevyplavou na povrch, a poté je slijte nebo vyjměte děrovanou lžící.
  7. Osušené gnocchi přidejte do omáčky, osolte, opepřete a ochutnejte. Podle potřeby přidejte další koření.
  8. Nakonec vmíchejte špenát a nechte ho v horké omáčce zavadnout.
  9. Podávejte s dalším parmezánem a černým pepřem.

Bramborové noky se špenátem – recept

Tento snadný recept na špenátové noky s parmezánem je hotový za méně než 30 minut a stačí k němu pouze jeden hrnec. Ideální pro rušné všední dny i večery jako příloha k filetu zabaleném ve slanině.

Ingredience na bramborové noky se špenátem

  • 450 g bramborových noků
  • 2 lžíce nesoleného másla
  • 1-2 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžíce mouky
  • 1 a ¼ šálku mléka
  • 3 vrchovaté šálky čerstvého špenátu, nahrubo nasekaný
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 šálek strouhaného parmezánu

Postup na bramborové noky se špenátem

  1. Uvařte noky podle návodu na obalu. Slijte je, dejte stranou a prázdný hrnec vraťte na sporák.
  2. Na středním plameni rozpusťte máslo.
  3. Do másla přidejte česnek a smažte ho asi minutu, dokud se nerozvoní.
  4. Do másla přidejte mouku a šlehejte, aby se vytvořila jíška. Povařte asi 30 sekund, aby se vyvařila chuť syrové mouky.
  5. Pomalu přidávejte mléko do jíšky a neustále šlehejte, nejlépe metličkou, abyste rozbili případné hrudky. Vařte 3-4 minuty, dokud omáčka nezačne houstnout.
  6. Do omáčky vmíchejte nasekaný špenát a vařte další 3-4 minuty, dokud špenát nezvadne a omáčka nezhoustne.
  7. Podle chuti osolte a opepřete.
  8. Odstavte hrnec z ohně.
  9. Do omáčky přidejte parmezán a promíchejte.
  10. Vraťte uvařené noky do omáčky a promíchejte. Ihned podávejte.

Gnocchi se špenátem a smetanovým sýrem – recept

Vyzkoušejte tento recept na krémové noky se špenátem a dokonalými rajčátky, které výborně doplní perfektní steak.

Ingredience na gnocchi se špenátem a smetanovým sýrem

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 400 g plechovky nakrájených rajčat
  • 140 g mascarpone
  • 500g balení noků
  • 200 g sáčku baby špenátu
  • Hrst lístků bazalky
  • Parmezán

Postup na gnocchi se špenátem a smetanovým sýrem

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Osmažte česnek dozlatova a přidejte rajčata.
  2. Okořeňte a 10 minut povařte. Vmíchejte mascarpone a vařte další 2 minuty.
  3. Mezitím uvařte noky podle návodu na obalu. Na poslední minutu vaření přidejte špenát.
  4. Dobře je slijte, vlijte zpět do pánve a omáčku promíchejte.
  5. Dobře promíchejte a ihned podávejte s lístky bazalky a hoblinkami parmezánu, pokud máte rádi.
bramborove-noky-se-spenatem-3047519
Gnocchi se špenátem a smetanou a cherry rajčátky jsou dokonalým pokrmem.

Noky se špenátem a slaninou – recept

Tento recept na gnocchi se slaninou a špenátem je tak snadný na přípravu. Vyzkoušejte tyto špenátové noky s křupavou voňavou slaninou.

Ingredience na noky se špenátem a slaninou

  • 4 plátky tlusté slaniny, nakrájené na kousky
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 1 lžička cukru
  • 1/4 lžičky červené papriky
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 450 g noků
  • 5 šálků špenátu
  • Parmezán, nastrouhaný

Postup na noky se špenátem a slaninou

  1. Slaninu opečte na velké hluboké pánvi na středně vysokém ohni, dokud nebude hotová podle vašich představ. Přidejte rajčata, cukr, pepř a ocet a smažte asi pět minut.
  2. Mezitím přiveďte k varu hrnec osolené vody a přidejte noky. Vařte podle návodu na obalu, dokud nejsou noky hotové (obvykle, když vyplavou na povrch).
  3. Přidejte k nokům špenát a vařte asi 30 sekund, dokud nezvadne. Noky a špenátovou směs slijte a přidejte do omáčky.
  4. Jemně promíchejte kleštěmi, dokud se nespojí. Hotové noky se špenátem a slaninou rozdělte na talíře a posypte parmazánem.

Špenátové noky se sušenými rajčaty – recept

Smažené noky se špenátem jsou tak dobré, jednoduché, rychlé a používají jen pár ingrediencí. Noky jsou křupavé a zlatavé na povrchu a nadýchané uvnitř při každém soustu, ochucené sušenými rajčaty, česnekem a špenátem. Noky se sušenými rajčaty jsou dokonalé k pečenému kuřeti z pomalého hrnce.

Ingredience na špenátové noky se sušenými rajčaty

  • 500 g noků
  • 100 g sušených rajčat
  • 1 lžíce oleje ze sušených rajčat
  • 1 a ½ lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušené šalvěje
  • 3 šálky baby špenátu
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 3 šálky baby špenátu
  • 1 lžíce strouhaného parmezánu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup na špenátové noky se sušenými rajčaty

  1. Čerstvé noky vařte 1 minutu v osolené vroucí vodě s trochou oleje, aby se neslepily. Děrovanou lžící přendejte uvařené noky do mísy a ujistěte se, že jste z nich setřásli přebytečnou vodu.
  2. Poté je přendejte na kuchyňskou utěrku, aby z nich odteklo více tekutiny. Ponechte si asi hrnek vody a dejte jej stranou.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a olej ze sušených rajčat, dokud se nerozpálí, a opatrně přidejte noky.
  4. Nechte je na této jedné straně vařit asi 2 minuty nebo dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé.
  5. Vidličkou nebo děrovanou obracečkou noky otočte na druhou stranu.
  6. Přidejte sušená rajčata, granulovaný česnek, sůl a pepř a pečlivě promíchejte. Vařte další 1 minutu, poté přidejte špenát s asi ⅓ šálku vody z těstovin.
  7. Pokud můžete, pánev přikryjte, aby špenát zvadl, to trvá asi 1 minutu.
  8. Odstraňte pokličku a pak pokrm promíchejte, nakonec přidejte asi lžíci strouhaného parmezánu nebo podle potřeby, promíchejte a stáhněte z ohně.
  9. Špenátové noky podávejte ihned samotné s dalším parmezánem jako hlavní jídlo nebo jako přílohu.
noky-se-spenatem-a-slaninou-9839425
Bramborové noky se sušenými rajčaty podávejte s nastrouhaným parmezánem.

Noky se sýrovou omáčku a špenátem – recept

Špenátové noky se sýrovou omáčku zvládne každý, jsou dokonalé jako rychlá večeře během rušných všedních dnů.

Ingredience na noky se sýrovou omáčkou a špenátem

  • 400 g noků
  • 3 lžíce piniových oříšků, opražené
  • 4 plátky pancetty
  • Osolená voda
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce másla
  • Čerstvě nastrouhaný parmezán k podávání
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • Šťáva z ½ citronu
  • ½ šálku strouhaného parmezánu
  • 300 ml smetany

Postup na noky se sýrovou omáčkou a špenátem

  1. Gnocchi uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Po uvaření a scezení je jemně promíchejte s malým množstvím olivového oleje, aby se neslepily.
  2. Uchovávejte v teple a dejte stranou.
  3. Na pánvi pokryjte dno tenkou vrstvou olivového oleje a osmažte pancettu do křupava. Odstavte a udržujte v teple.
  4. Ve středně velké pánvi jemně osmahněte cibuli na másle, dokud nezprůsvitní. Poté přidejte smetanu a citronovou šťávu. Vařte, dokud omáčka nezhoustne, a poté vmíchejte parmazán.
  5. Uvařené noky přelijte sýrovou omáčkou, dochuťte solí a pepřem a přidejte nasekanou petrželku.
  6. Noky se sýrovou omáčkou a špenátem podávejte v miskách ozdobené křupavou osmaženou pancettou, piniovými oříšky a čerstvě nastrouhaným parmezánem.

Zdravé noky se špenátem a olivami – recept

Výtečná kombinace zdraavých noků se špenátem a listy bazalky s olivami nadchnete každého člověka.

Ingredience na zdravé noky se špenátem a olivami

  • 500 g noků
  • 150 g baby listového špenátu
  • 1 lžička jemné mořské soli
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje a další na pokapání
  • 250 g malých cherry rajčátek
  • Hrst kvalitních oliv, zbavených pecky a natrhaných
  • 1 malý svazek čerstvé bazalky
  • 30 g parmazánu

Postup na zdravé noky se špenátem a olivami

  1. Když se voda na noky vaří, rozehřejte velkou pánev s nepřilnavým povrchem na vysokou teplotu a přidejte olivový olej.
  2. Když se rozpálí, přidejte rajčata a 3-4 minuty je smažte, dokud se na slupce neudělají puchýře.
  3. Uvařte a nechte okapat gnocchi, poté je přidejte na pánev spolu s olivami a bazalkou a 2-3 minuty promíchávejte.
  4. Hotové zdravé noky se špenátem a olivami vyklopte na talíř a posypte parmazánem, pokapejte olivovým olejem a posypte černým pepřem.
zdrave-noky-se-spenatem-7076735
Gnocchi také snadno připravíte ve vegetariánské verzi a bez lepku.

Gnocchi se špenátem z jednoho hrnce – recept

Tento recept na gnocchi se špenátem z jednoho hrnce si zamilujete. Gnocchi, které jsou zalité luxusní a krémovou rajčatovo-špenátovou omáčkou a představují uklidňující vegetariánské jídlo. Pokud máte rádi maso můžete noky doplnit pečenými žebírky.

Ingredience na gnocchi se špenátem z jednoho hrnce

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 šálku rozpůleného a nakrájeného pórku
  • 1/2 šálku žluté cibule, nakrájené na kostičky
  • 3-4 stroužky česneku, mleté
  • 500 g cherry rajčátek
  • 3/4 šálku bílého vína nebo zeleninového vývaru, v případě potřeby více vývaru na zředění omáčky
  • 3 lžíce nesoleného másla
  • 500 g noků
  • 1/4 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • Několik hrstí baby špenátu, 1-2 šálky
  • 1/4 šálku sýra
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup na gnocchi se špenátem z jednoho hrnce

  1. Do velké pánve na středním ohni přidejte olivový olej. Po rozpálení přidejte pórek a cibuli a asi 3 minuty je restujte.
  2. Přidejte špetku soli – nezapomeňte ji přidávat po vrstvách, abyste získali chuť. Přidejte česnek a vařte další 2-3 minuty, dokud se nerozvoní.
  3. Přidejte cherry rajčátka a vařte, dokud nezačnou puchýřkovat, asi 5 minut. Poté je začněte jemně rozbíjet hřbetem lžíce. Šťávu nechte asi 1-2 minuty vyvařit.
  4. Pánev podlijte bílým vínem nebo zeleninovým vývarem. Přiveďte ji zpět k varu a nechte 1-2 minuty povařit. Vmíchejte máslo, aby se rozpustilo.
  5. Přidejte gnocchi, promíchejte, aby se obalily, a ujistěte se, že jsou v jedné vrstvě, aby se rovnoměrně uvařily. Pánev přikryjte a vařte asi o 2 minuty déle, než je uvedeno na obalu. Nezapomeňte ochutnat.
  6. Vmíchejte parmazán, špenát a půl na půl. V případě potřeby přidejte další zeleninový vývar.
  7. Špenát se teplem z gnocchi rozvaří. Ihned podávejte s dalším parmezánem nebo čerstvou bazalkou podle potřeby.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang