Tento recept na kuřecí quesadillu se skvěle hodí na večírky. Pikantní kuřecí maso, vařené papriky a tavený sýr jsou skvělou kombinací. Podávejte se zakysanou smetanou a salsou.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Doba vaření: 25 minut
  • Celkem: 55 minut
  • Počet porcí: 20

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou bez kůže a bez kostí nakrájených na kostky
  • 1 balení mexického koření
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 zelené papriky nakrájené na kousky
  • 2 červené papriky nakrájené na kousky
  • 1 nakrájená cibule
  • 10 moučných tortill
  • 1 balení strouhaného sýru čedar
  • 1 lžíce kousků slaniny

Postup

  1. Předehřejeme gril a vymažeme plech na pečení.
  2. Kuřecí maso promícháme s mexickým kořením a rozprostřeme na plech. Vložíme pod rošt grilu a pečeme asi 5 minut, dokud kuře není uprostřed růžové.
  3. Předehřejeme troubu na 175 °C.
  4. Ve velkém hrnci na středním oleji rozehřejeme olej. Vmícháme papriku, cibuli a upečené kuře. Vaříme a mícháme asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
  5. Na polovinu každé tortilly navrstvíme kuřecí a zeleninovou směs, sýr čedar a kousky slaniny. Tortilly přeložíme na půl a položíme na plech.
  6. Quesadilly pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut, dokud se sýr nerozpustí.
  7. Každou quesadillu nakrájíme na půl a podáváme.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang