
Avokádovo-pomerančová salsa s chilli
Tak se mi zdá, že si z nás počasí dělá legraci. Chvíli je teplo, pak zas zima. No a s...
Zeleninové přílohy jsou oblíbenou variantou pro dietnější typ příloh. V letních měsících je skvělou volbou k masu či rybě grilovaná zelenina, která může být nejen jako příloha, avšak také jako hlavní jídlo s dobrým dipem.
Oblíbenými jsou také přílohové saláty, které mohou být buď jednodruhové nebo mohou disponovat více druhy zeleniny, doplněné bývají o nějaký dressing či zálivku.
Avokádovo-pomerančová salsa s chilli
Tak se mi zdá, že si z nás počasí dělá legraci. Chvíli je teplo, pak zas zima. No a s...
Trhané vepřové s květákovo-parmazánovou kaší
Trhané vepřové je naprosto super jídlo. Je sice pravda, že příprava je trochu více...
Marinované tofu – recept – s chřestem, pyré z pečeného tuřínu a hrášku a okurkové Cinzano
Je to docela výzva, vymyslet veganský předkrm, který by chutnal fakt hodně dobře, byl by...
Kapustové sýrovo-nesýrové chipsy
Kapustové sýrovo-nesýrové chipsy. Jak je často vidět na Instagramu, přidávají se klidně...
Belgický tatarák, belgické biftekové tyčinky
Co jsou Belgické biftekové tyčinky? Vlastně se jedná o belgickou verzi tataráku s domácí...
Dýňové pyré
Je tu jeden podzimní univerzální recept, který může být základem do nespočtu jídel -...
Kanapky z celozrnné bagety s hráškovým pyré
Ingredience: Celozrnná bageta se záparou: Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné...
Letní souboj chutí a vitamínů: mrkev vs. kedlubna
Latinský název mrkve je Daucus carota a tohle její pojmenování proniklo i do češtiny...
„Listovkový“ TOP 10 – zelenina
Kyselina listová se nachází hlavně v listech nebo klíčících luštěninách....
Recept – zdravý knedlík, špenát a maso na česneku
Ingredience na knedlík: 1 pšenično žitná bageta (nebo jiné cereální pečivo)trocha...
Asijská „pizza“
O rozsáhlé záškodnické činnosti naší kočky Sue už jsem vám vyprávěla. Nejraději ve...
Lilek
Lilek vejcoplodý, baklažán, patližán nebo také guinejská dýně (Solanum melongena) je...
Pečená podzimní zelenina
Opravdu jednoduchý podzimní recept, který si zamiluje každá návštěva. Suroviny: 4...
Květákové placičky s koriandrem
Od té doby, co se stavuji rostlinnou stravou, stále hledám a zkouším nové postupy a...
Květákový tabouleh
Hotový pokrm může být buď přílohou nebo hlavním chodem. Na léto ke grilování je...
Úprava rajčat
Rajčata jsou velmi zdravou zeleninou, ze které vytvoříme víc než pět jídel. Pojďme si...
Rajská rajčata
Rajčata jsou také v České republice poměrně hojně rozšířená. Jedná se o velmi zdravou...
Recept – kuřecí prsíčka s patizonem a pórkem
Ingredience: 200 g masa z kuřecích prsíček1 menší patizon1 pórekvegeta1 lžíce octa2...
Dušená Mrkev – Recept
Ingredience 60 dkg mrkve5 dkg másla4 dkg cukrusůl2 dkg moukyvoda nebo hovězí...
© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang